(Persbericht) Met Een Bedrieglijk Slot is er dan eindelijk weer een verhaal dat de Kampenaren in hun eeuwenoude Hanzestad in hun greep houdt.

Is het de liefde voor muziek of de liefde voor het meisje wat hem overeind houdt? Na het verlies van een van zijn ouders, kan Maarten zijn schuldbesef maar moeilijk van zich afschudden. De zoektocht naar zichzelf is vanaf het begin een worsteling. Zal het zelfverzekerde rijke meisje en zijn rivale op de trompet, Elsevier, hem kunnen helpen en zal zijn liefde voor haar wederzijds zijn? Maarten blijft tot het eind positief sarcastisch vechten voor wat hij waard is, maar niets is wat het lijkt in deze roman. Met Een Bedrieglijk Slot heeft Van Dijk op een prachtige wijze zijn liefde voor muziek en de Hanzestad Kampen op papier weten te zetten.

Naast mijn werk als docerend en uitvoerend musicus heb ik altijd al creatieve bezigheden gehad, vooral tekenen en schilderen. Het hutselen met woorden is iets waar ik altijd al plezier in heb gehad. Aan dit eerste boek heb ik dan ook menig uur met plezier gewerkt. In de herfstvakantie van 2011 heb ik de laatste zin op papier gezet. Het is een uniek werk in zijn soort. Het zal u dan ook niet verrassen dat na het lezen van dit boek, de Hanzestad Kampen en zijn inwoners nooit meer hetzelfde zullen zijn