Mobotix sponsort ´sail2horizons´ project, non-stop twee keer de wereld rond

Dordrecht, juli 2009 - Mobotix, producent van hoge resolutie IP-camera´s, is hoofdsponsor van het ´sail2horizons´ project van Bernt Là¼chtenborg. Deze voormalige bouwondernemer is bezig om zonder een voet aan wal te zetten twee keer rond de wereld te zeilen. Via drie Mobotix IP-camera´s met ExtIO-module is zijn solozeiltocht op Internet te volgen op het webadres: http://www.sail2horizons.com

Met een dubbele zeiltocht rond de wereld wil Là¼chtenborg aandacht vragen voor twee belangrijke thema´s, namelijk de klimaatverandering en steun voor kansarme kinderen en jongeren op weg naar een toekomst met perspectief. Verder verzamelt hij tijdens de lange reis ook ontbrekende wetenschappelijke gegevens voor zeeonderzoek. Alsof twee keer de wereld rond nog niet ambitieus genoeg is, zeilt Là¼chtenborg de eerste keer à¢â‚¬à…“met de wind mee, om warm te draaien en de tweede keer tegen de heersende winden in.

Là¼chtenborg zeilt met een 23 jaar oud aluminium jacht, ontworpen door Host Glacer. Om het verloop van zijn reis via Internet te kunnen volgen, heeft Mobotix drie camera´s en een ExtIO ter beschikking gesteld. Bovendien wordt de expeditie ook financieel ondersteund. Via een koppeling met de logboeksoftware van TripCon maken de Mobotix-camera´s op vaste tijden en zonodig voor belangrijke events, automatisch beeldopnames aan boord.
Elke camera is uitgerust met een 16 GB SD-kaart om de beelden eerst intern op te slaan. Vervolgens worden de beelden om de twee àƒÆ’  drie dagen opgeslagen op een portable USB harde schijf. Verder is het ook mogelijk om de beelden per satelliettelefoon te versturen.

De Mobotix-camera´s zijn als volgt op het jacht van Bernt Là¼chtenborg aangebracht:
à¢â‚¬¢ mastcamera gericht op het voorschip
à¢â‚¬¢ consolecamera gericht op de cockpit naar achteren
à¢â‚¬¢ dashboardcamera gericht op de cockpit naar voren

Over Mobotix AG
Mobotix loopt in Europa voorop met de ontwikkeling en levering van hoge resolutie, netwerkgebaseerde digitale beveiligingssystemen. Het beursgenoteerde bedrijf is in 1999 in Duitsland opgericht en samen met erkende distributeurs wereldwijd actief. Mobotix onderscheidt zich in de markt met een decentraal concept voor hoge resolutie netwerkgebaseerde beveiligingsinstallaties, die in de hele wereld worden toegepast voor ambassades, luchthavens, snelwegen, treinstations, havens, hotels en benzinestations. Mobotix´s hemisferische camera is dit jaar bekroond met een ´honourable mention´ van de red dot design award, een van de meest prestigieuze internationale ontwerpwedstrijden.
Meer informatie is te vinden op: http://www.mobotix.com en http://www.mobotix.nl.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular