(Persbericht) Opening Poolse maand

Maandag 9 mei,
16.30 uur 18.30 uur

Polen vormen de grootste groep Midden- en Oost-Europeanen (MOE-landers) in Den Haag. Op 1 januari 2010 stonden 4.734 Polen ingeschreven in het Haagse bevolkingsbestand, maar het werkelijke aantal Polen in Den Haag ligt veel hoger.
Wat weten de Polen over de wijken en de stad waarin zij wonen? Wat weten de niet-Polen over de rijkdom van de Poolse cultuur en de geschiedenis? Tijdens een Poolse maand worden diverse aspecten belicht middels activiteiten waarin Poolse en niet-Poolse Hagenaars met elkaar in contact treden. Een initiatief van de Stichting Den Haag & Midden-Europa en de Haagse bibliotheken Segbroek, Spoorwijk en Laakkwartier.

De officiële opening van de Poolse maand vindt plaats op maandag 9 mei van 16.30 uur tot 18.30 uur in bibliotheek Segbroek, Weimarstraat 353 in Den Haag. Daarbij zullen aanwezig zijn mevrouw Anita Ryng, vice-ambassadeur van de Poolse ambassade in Nederland, en Marnix Norder, wethouder voor Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie in Den Haag.
U bent daarbij van harte welkom.

Programma
16.30 uur Inloop met muziek van het Allegrezza Ensemble.
17.00 uur Welkom door Charles Noordam, directeur Bibliotheek Den Haag en Ernst Jan Stroes, voorzitter Stichting Den Haag & Midden Europa.
17.15 uur Inleiding Poolse maand door journalist Jan Minkiewicz
17.40 uur Opening door vice-ambassadeur Anita Ryng in aanwezigheid van wethouder Marnix Norder.
18.00 uur Napraten met een hapje en een drankje, muzikale omlijsting van het Allegrezza Ensemble.

Tijdens de Poolse maand is de fototentoonstelling ´Een reis door de Weimarstraat‘˜ te bezichtigen.
De Weimarstraat gezien door de ogen van de Poolse fotograaf Jacek Futiakiewicz.

Inlichtingen:
Bibliotheek Segbroek, tel. 070 353 55 11
St. Den Haag & Midden Europa, 0624961750 (Mw.I de Koster)