(Persbericht) 70 procent werknemers langer bij werkgever door opleiding en training

Zaltbommel, 24 mei 2011 Het bieden van opleidingsmogelijkheden beperkt het verloop van personeel. 70 procent van de werknemers ziet opleiding en training als reden om langer bij een organisatie te blijven. Dit blijkt uit online onderzoek van ISBW Opleiding en Training, onderdeel van de Schouten & Nelissen Groep. Ruim 90 procent van de ondervraagde HR-professionals sluit zich hierbij aan en ziet opleiding en training als een middel om werknemers aan zich te binden. Werknemers zijn opvallend gemotiveerd om zich binnen een bedrijf te ontwikkelen: ruim 94 procent vindt het geen probleem om vrije tijd te besteden aan opleiding en training.

Uit het onderzoek blijkt verder dat bedrijven door personeelsverloop binnen de organisatie niet terughoudender worden met investeringen in opleiding en training. Bijna 85 procent van de organisaties heeft te maken met een verloop tussen de 0 en 10 procent, maar slechts 10 procent van de organisaties geeft aan hierdoor minder te investeren in training en opleiding.

Else Slegers, algemeen directeur van ISBW: à¢â‚¬Å“De resultaten van onze online enquàªte bieden een mooi perspectief voor zowel werknemers als werkgevers. Nu de markt weer aantrekt, wordt er sneller van baan gewisseld en lopen bedrijven het risico dat het verloop toeneemt. Dit is dus het juiste moment om te investeren in werknemers. Zij blijken enorm gemotiveerd te zijn om zichzelf op zakelijk en persoonlijk vlak te blijven ontwikkelen en willen hier zelfs vrije tijd voor opgeven. Voor de werkgever zijn deze cijfers een mooie bevestiging van het feit dat hij mensen door opleiding en training langer bij zich kan houden.à¢â‚¬

--------------------
Noot voor de redactie: Het online onderzoek is uitgevoerd onder 147 HR-professionals en 127 cursisten van ISBW.

Over ISBW
ISBW Opleiding & Training biedt ruim 250 praktijkgerichte opleidingen en trainingen op MBO-, HBO- en Post-HBO-niveau. Het aanbod van ISBW varieert van trainingsprogramma‘˜s van à©à©n dag tot opleidingen van enkele jaren. ISBW is al 80 jaar dà© autoriteit in opleidingen en trainingen voor mensen die verder willen komen in hun huidige of toekomstige werk. Door een persoonlijke benadering staan bij ISBW de mensen altijd centraal. Daarnaast biedt ISBW met de inzet van ervaren docenten uit de bedrijfspraktijk en de unieke Personal Performance Methode® garanties voor opleidingsrendement. Doordat deelnemers tijdens hun opleiding of training aan de slag gaan met een businesscase uit hun eigen organisatie, kunnen zij de opgedane kennis direct toetsen aan de praktijk en toepassen in de eigen werksituatie. Onderzoek laat zien dat ten minste tachtig procent van deze businesscases ook echt in de organisatie wordt toegepast. ISBW Opleiding & Training is onderdeel van de Schouten & Nelissen Groep. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zaltbommel. Meer informatie is te vinden op www.isbw.nl.

Meer informatie
Marcommit PR
Femke Jansen
[email protected]
035-582 27 30

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular