(Persbericht) Bij uitgeverij Boekscout.nl verscheen op 2 september het boek Op reis in jezelf. Auteur Frank van Geffen beschrijft hierin zijn voetreis van zijn woonplaats Soest naar Santiago de Compostela in Spanje. In het (dag)boek vertelt hij over de praktische beslommeringen waarmee hij onderweg te maken krijgt. Hij besteedt ook aandacht aan wat de reis geestelijk voor hem betekent.

Vooraf dacht Van Geffen dat hij gemakkelijk drie maanden van huis kon zijn: ´Onderweg is er volop afleiding en ben je vooral bezig met heel basale zaken: waar slaap ik vanavond, heb ik voldoende eten en drinken bij me? Maar met die praktische dingen zat het wel goed, de onpraktische zaken gingen juist een grotere rol spelen. Gaandeweg vond ik het steeds moeilijker om zo lang van mijn dierbaren weg te zijn. Dat lees ik ook terug in mijn dagboek.‘˜ In plaats van de geplande drie maanden, liep Van Geffen 73 dagen over de afstand van 2.500 km.

Drijfveer
Santiago is al eeuwenlang een bedevaartplaats. Volgens de overlevering liggen daar de overblijfselen van de apostel Jacobus de Meerdere begraven. Van Geffen had niet zozeer een religieuze drijfveer om de tocht te maken: ´Het was voor mij een combinatie van spiritueel, religieus en sportief. Het was niet zo vastomlijnd, ik stond open voor wat er met me zou gebeuren. Dat bleek meer te zijn dan ik vooraf had gedacht. Het openbaarde zich bijvoorbeeld in contacten met mensen die ik onderweg ontmoette. Ook merkte ik al vrij snel dat ik hardop in mezelf liep te praten. Daar heb je tijdens zo‘˜n voetreis volop de gelegenheid voor, je loopt je hoofd leeg. Al met al was het een prachtervaring. Ik had deze tocht nooit willen missen.‘˜

Lezing
Op zondagmiddag 23 oktober a.s. geeft Frank van Geffen een lezing over zijn voetreis in de Montessorischool in Soest. Hij vertelt aan de hand van foto‘˜s hoe zijn reis verliep en wat daarin de hoogtepunten waren. Wie overweegt om de pelgrimstocht naar Santiago te maken, krijgt in dit verhaal een aantal praktische tips aangereikt. Ook is er aandacht voor de invloed die een dergelijke tocht op de geest heeft. Uiteraard is de bijeenkomst ook toegankelijk voor andere belangstellenden. Wie de (gratis) lezing wil bijwonen, kan dat vooraf kenbaar maken via (035) 588 11 03 of [email protected].
Het boek is te koop in de boekhandel en via www.boekscout.nl. ______________________________________________________________________
(Noot voor de redactie, niet voor publicatie)

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met
Frank van Geffen, telefoon 035 588 11 03 of [email protected]
Bijlage: foto van schoenen die in Santiago over een elektriciteitsdraad hangen. Deze foto is gebruikt voor de cover van Op reis in jezelf.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular