(Persbericht) Het vergelijken van banksparen levert al gauw duizenden euro‘˜s op.
Banksparen wint aan populairiteit, steeds meer consumenten verkiezen een lijfrenterekening (banksparen) boven een lijfrenteverzekering als het gaat om hun vrijkomende lijfrentekapitaal. En dat is ook niet vreemd, banksparen is transparant en flexibel en levert bovenal ook een beter rendement op dan een lijfrenteverzekering.
Toch is het klakkeloos kiezen voor een bankspaarrekening van bijvoorbeeld uw huisbank niet altijd verstandig. Er zijn inmiddels 12 financiele instellingen actief op de bankspaarmarkt voor lijfrenterekeningen. Wie slim is en deze banken vergelijkt ziet dat een extra opbrengst van € 6.875,- snel verdiend is. Zo blijkt uit onderzoek van www.bank-sparen.nu, de vergelijkingssite voor bankspaarrekeningen.
Zo krijgt een man van 55 jaar die zijn vrijkomende lijfrentekapitaal van € 85.000 nog 10 jaar wil laten renderen bij de Rabobank een rente van 3,84%* met een bijbehorend eindsaldo van € 123.870. Een vergelijking van alle lijfrenterekeningen wijst uit dat REAAL Bancaire Diensten voor dezelfde periode een rente vergoedt van 4,40% met een bijbehorend eindsaldo van € 130.745.
Een verschil van € 6.875.

Ook bij een lager lijfrentekapitaal zijn de verschillen fors. Als dezelfde man een vrijkomende lijfrente heeft van €45.000, loopt het verschil op tot € 2.623 in eindsaldo.

Voor consumenten die hun lijfrentekapitaal willen omzetten in een direct ingaande lijfrente loont het vergelijken van banksparen ook.
Een man van 65 die zijn lijfrentekapitaal van € 85.000 in 5 jaar wil laten uitkeren krijgt in totaal bij Centraal Beheer € 1.680,- meer uitgekeerd dan bij ABN Amro. Netto zijn de verschillen nog groter, omdat ABN Amro € 2,20 per uitkering aan uitkeringskosten rekent, en Centraal Beheer die kosten niet kent.

Vergelijk bancaire lijfrente
Dit onderzoek toont aan dat het vergelijken van bancaire lijfrente loont. In de tijd dat pensioenen soberder worden is het zaak het maximale uit uw lijfrente te halen. Door de vergelijking van www.bank-sparen.nu te raadplegen heeft u binnen 3 minuten een overzicht van alle lijfrenterekeningen met bijbehorende rente, kosten en opbrengst. Zo kiest u gemakkelijk de beste aanbieder voor uw lijfrentekapitaal.

noot:Dit onderzoek is gedaan door MoneyWise.nl,
eigenaar van de website www.bank-sparen.nu
Heeft u vragen of opmerkingen over dit onderzoek, dan kunt u zich wenden tot
Jeroen Wolfsen (Oprichter MoneyWise, Persvoorlichter)
Tel: 0341- 25 20 42
Gsm: 06 14 77 96 29
Email: [email protected]