(Persbericht) Gorinchem, 28 november 2011. De Plus van Jan Sterk in Gorinchem geeft vanaf donderdag 1 december geld voor lege blikjes en kleine PET-flesjes. Klanten kunnen de verpakkingen inleveren in een speciale emballageautomaat. Voor elke ingeleverde verpakking ontvangen zij een bonnetje van vijf cent, die te besteden is als korting op de boodschappen. à¢â‚¬¨à¢â‚¬¨

Sterk is de derde supermarkt in Nederland die dit initiatief tot uitvoering brengt. Alleen de Eerbeekse Jumbo en de Coop in Vledder gingen hem voor. Het doel van de actie is om zwerfafval door statiegeldloze drankverpakkingen terug te dringen. In Eerbeek en Vledder werd direct het bewijs geleverd dat een kleine vergoeding enorme inzamelresultaten tot gevolg heeft. In de Eerbeekse gemeenschap met slechts 10.000 inwoners worden 2.000 verpakkingen per dag ingezameld, die grotendeels uit het zwerfafval afkomstig zijn. Bij de Coop in Vledder (slechts 2.000 inwoners) zijn in twee weken tijd al 8.000 verpakkingen ingenomen.

In principe zijn alle 4.200 emballageautomaten in Nederland al geschikt voor het innemen van blikjes en flesjes, naast de bestaande statiegeldflessen. Alle ingenomen materialen kunnen hoogwaardig worden hergebruikt.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular