(Persbericht) Leiden, 9 december 2010 Prestatiebeloning wordt door managementleden gezien als de voornaamste manier om talent aan een organisatie te binden. 70 procent van de respondenten die onlangs deelnamen aan het Talent Management onderzoek antwoordde dat zij talenten binnen hun organisatie binden door ze te belonen voor uitzonderlijke prestaties. Op de voet gevolgd door ontwikkelmogelijkheden als middel om talenten te binden. Het onderzoek dat werd gehouden onder ruim 1.000 organisaties uit 20 verschillende landen is geïnitieerd en uitgevoerd door StepStone Solutions, wereldwijd marktleider in Software-as-a-Service (SaaS) talentmanagementoplossingen, en Bersin & Associates, een onafhankelijke onderzoeks- en adviesorganisatie.

Uit het onderzoek blijkt verder dat bedrijven met een gedegen talentmanagementstrategie, een betere gemiddelde winst per medewerker hebben dan bedrijven zonder ontwikkel- en beloningsbeleid. In de praktijk vertaalt dit beleid zich bijvoorbeeld naar een helder inzicht in en een objectieve vergelijking van medewerkers voor promotiemogelijkheden, het volgen van specifieke trainingen, ondersteuning bij het invullen van senior functies of het in aanmerking komen voor extra toeslagen of een bonus.

à¢â‚¬Å“Wij voeren regelmatig onderzoek uit naar ontwikkelingen, wensen en verwachtingen binnen het vakgebied. Prestatiebeloning blijkt nog steeds een belangrijk middel bij het binden van talenten. Gezien de voorspelde krapte op de arbeidsmarkt is het voor bedrijven cruciaal om de meest talentvolle medewerkers te kunnen herkennen en aan zich te bindenà¢â‚¬, aldus Sander Kerkhoffs, Country manager Nederland, StepStone Solutions.

-------------
Over StepStone Solutions
StepStone Solutions helpt organisaties wereldwijd het beste uit hun medewerkers te halen en hun business performance en talentstrategieën te ontwikkelen. StepStone Solutions biedt een compleet pakket van talentmanagementoplossingen voor het vinden, werven, behouden en organiseren van mensen en ondersteunt hen bij de ontwikkeling van hun talent. Met de on-demand software (SaaS) en diensten van StepStone Solutions richten organisaties efficiënte processen in voor onder meer werving en selectie, talentmanagement, performance management, compensation management, skills en competentiemanagement, carrià¨re- en opvolgingsplanning, training en ontwikkelingsmanagement. Met vestigingen in 16 landen en meer dan 550 medewerkers biedt StepStone Solutions software en diensten aan meer dan 1.600 klanten in 50 landen zoals Carlson Wagonlit, Deloitte, Deutsche Telekom, Heineken, Lufthansa, Kruger Products, PUMA en Virgin Atlantic. StepStone Solutions heeft de overname van MrTed en het product MrTedTalentLink in augustus 2010 afgerond. Voor meer informatie www.stepstonesolutions.nl.

Over Bersin & Associates
Bersin & Associates is een toonaangevende onderzoeks-en adviesonderneming in enterprise learning, talent management en talent acquisitie. Voor meer informatie www.bersin.com

---------------
Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Pauline van Die
Tel. +31 (0)35-5822730 / +31 (0)6-46182796
Email: [email protected]