Prinsen Maxima en Prins Willem-Alexander overwegen strafklacht tegen PriveNamens Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden deelt de Rijksvoorlichtingsdienst het volgende mee.Naar aanleiding van berichtgeving deze week in het geïllustreerde weekblad Privé beraden de Prins van Oranje en Prinses Máxima zich op te nemen stappen tegen de uitgever en de hoofdredacteur van het blad.

 

Volgens de editie van Privé van deze week zouden de Prins en de Prinses drie kindermeisjes in dienst hebben en zou één ervan kort geleden zijn ontslagen, na een tik van de Prinses te hebben gehad.

In werkelijkheid is sinds november 2004 één en hetzelfde kindermeisje in dienst; ook onjuist is dat zij een tik heeft gehad.

Het onjuiste bericht levert een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de Prins en de Prinses op, alsmede een aantasting van de eer en de goede naam van de Prinses.

Zodra bekend is welke stappen zullen worden genomen, zal de Rijksvoorlichtingsdienst deze bekendmaken. Het prinselijk paar zou een klacht kunnen indienen wegens smaad aangezien het weekblad de prinses beschuldigd van een strafbaar feit zonder daarvoor enige grond te hebben.

bron:RVDComments are closed.
%d bloggers liken dit: