(Persbericht) "Wilo-COR-Helix EXCEL" met EC motoren

Westzaan. De nieuwe, bijzonder energiezuinige HR drukverhogingsinstallatie Wilo-COR-Helix EXCEL van pompenproducent Wilo SE kreeg op 4 juli 2011 in het Duitse Essen de felbegeerde à¢â‚¬Å“red dot award: product design 2011à¢â‚¬ in de categorie industrie. De installatie leent zich onder meer voor drinkwatervoorziening, bluswater en industriële toepassingsgebieden

Een deskundige, internationale jury van 36 experts koos de prijswinnaar uit 4.433 producten uit meer dan 60 landen. à¢â‚¬Å“Het belang van een goed ontwerp is medebepalend voor het succes van een onderneming en verdient dan ook waardering,à¢â‚¬ verklaart Prof. Dr. Peter Zec, initiatiefnemer en president van de red dot award.

De prijs wordt niet alleen toegekend om de innovatieve vormgeving van de Wilo-COR-Helix EXCEL, maar vooral ook om de bijdrage van het productontwerp aan veiligheid en betrouwbaarheid. Ook de eenvoudige bediening door de bewezen rode-knop-technologie van Wilo en een display aan de pompen à©n de regeling worden in dit verband benadrukt. Deze ergonomische details zorgen voor een supersnelle inbedrijfsname.

De nieuwe drukverhogingsinstallatie biedt met twee tot vier verticale Wilo-Helix EXCEL-pompen met hoogefficiënte EC-motoren (HED - High Efficiency Drive) de hoogste rendementen. De motorrendementen overtreffen de grenswaarden van de hoogste efficiencyklasse IE4. Daarmee wordt nu reeds voldaan aan de EU-voorschriften voor energie-efficiency van elektromotoren die op 16 juni 2011 van kracht worden.

Het ontwerp van de drukverhogingsinstallatie is afkomstig van het Berlijnse ontwerpbureau Mehnert Corporate Design GmbH & Co. KG.

Over Wilo:

WILO SE met het hoofdkantoor in Dortmund, Duitsland, is een toonaangevende fabrikant van pompen en pompsystemen voor verwarming, koeling, airconditioningtechnologie, watervoorziening en vuilwaterafvoer. Sinds de oprichting in 1872 karakteriseren innovatieve concepten en hoog-rendement (HR)technologie het productengamma van het bedrijf. In 1928 werd ‘˜s werelds eerste circulatiepomp ontwikkeld en gepatenteerd. Wilo is ook pionier in de ontwikkeling van elektronische pompen. Al in 2001 presenteerde Wilo ‘˜s werelds eerste HR-pomp voor verwarming,- koeling,- en airconditioningtoepassingen. De product- en systeemoplossingen staan bekend om hun hoge productkwaliteit en consequente klantgerichtheid wat resulteert in ongeveer 20 patenten per jaar. En is hierdoor nu al voorbereid op de strenge ErP-richtlijnen. Wilo wordt wereldwijd vertegenwoordigd door 60 dochterondernemingen en heeft meer dan 6.200 medewerkers in dienst. In 2010 was de omzet € 1.021,4 miljoen. De Nederlandse vestiging van Wilo is gehuisvest in Westzaan.