(Persbericht) Online meubelhandelaar INFURN produceert hoogwaardige klassieke reproductie design meubels van Charles Eames, ontworpen in samenwerking met zijn echtgenote Ray Eames, tegen fabrieksprijzen. En nu is er zelfs nog meer om uit te kiezen, INFURN heeft sinds kort een grotere selectie van prachtige ontwerpen. Bekijk het aanbod van producten op http://www.infurn.com/en/designer/charles-eames.

Charles Eames, Jr werd in 1907 geboren in St. Louis, Missouri, hij is de neef van architect William S. Eames. Als tiener had hij al architecturale ambities, mede veroorzaakt door zijn part-time baan bij de Laclede Steel Company. Hij behaalde een studiebeurs in de Architectuur aan de Washington University van St. Louis, maar verliet deze al na twee jaar. Er is redelijk wat controverse over de redenen van zijn vroegtijdig stoppen, een aantal bronnen zeggen dat zijn interesse in moderne architectuur de reden was en anderen zeggen dat zijn part-time baan met de Architecten Ware & Graf het veroorzaakt heeft.

Een van de Eames 'grootste invloeden was de Finse Architect Eliel Saarinen, vader van Eames' latere vriend en partner Eero Saarinen, en hij was het die Eames en zijn familie gevraagd heeft om naar Michigan te verhuizen in 1930. Eames studeerde Architectuur aan de Cranbrook Academy of Art en werkte daarna als leraar en hoofd van de afdeling industriële vormgeving. In 1941, trouwde Charles Eames met Ray Kaiser. Ze kwam uit Sacramento, Californië. Haar vader was een abstracte expressionistische schilder, ontwerper en film-maker. Charles en Ray Eames creëerde samen veel iconische ontwerpen in de komende jaren.

De Eameses ontworpen meubilair met behulp van nieuwe materialen en technieken, zoals gevormd multiplex, glasvezel, kunststof hars en gaas en werkte met veel verschillende ontwerpers op hun kantoor in de loop van vier decennia. Hun bekendste stukken zijn onder andere de Lounge Chair, de RAR Rocking Chair Plastic, de Walnut Stool, de DAR fauteuil, de Aluminium Group kantoorstoelen en La Chaise, samen met conferentie-, contract-en salontafels. Reproducties van al deze producten en nog veel meer zijn verkrijgbaar bij INFURN. Er zijn zelfs kleinere versies van een aantal modellen speciaal ontworpen voor kinderen. De oorspronkelijke leverancier van de door Charles en Ray Eames ontworpen producten komen van VITRA.

Over INFURN

INFURN is de grootste fabrikant in Europa van handgemaakte reproducties van beroemd ontwerpermeubilair uit de jaren '50 en '70,
evenals eigen ontwerpen. De portefeuille van INFURN omvat ontwerpen van
vele beroemde ontwerpers, inclusief Charles Eames, Mies van der Rohe en Philippe Starck.

De 350 ontwerpen voldoen aan de hoogste kwaliteitsspecificaties en met alle aanpassingsopties aangeboden zijn er
een totaal van 9.000 productvariaties. Het bedrijf heeft een lang gevestigd netwerk van productiepartners,
hoofdzakelijk in Azië, die het toestaan om vlug op veel gevraagde schommelingen te reageren.

Het levert direct van de fabriek aan de klant, die de middenman verwijdert,
zodat de producten aangeboden kunnen worden tegen lage marktprijzen. INFURN levert zijn meubilair aan de individuele en collectieve klanten in meer dan 30 landen en
INFURN blijft zich uitbreiden. Gelieve de website te bezoeken om meer te weten te komen: www.infurn.com

Bron:
Designfurn Limited Gratis geprint voor persgebruik

Media contact:
Mia Bertani
+31 208908056
[email protected]

Designfurn Limited
1A Pope Street,
London, SE1 3PH,
United Kingdom