(Persbericht) Online meubeldetaillist INFURN produceert hoogwaardige reproducties van klassieke meubels van Verner Panton voor geweldige fabrieksprijzen. Bekijk het assortiment van de producten op http://www.infurn.com/us/designer/verner-panton.

Verner Panton werd in 1926 geboren en bracht zijn jeugd op het Langesภlandgoed in de buurt van Odense in Funen door. Hij droomde ervan om een kunstenaar te worden, maar studeerde, onder druk van zijn vader, af in de architectuur aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, School of Architecture in Kopenhagen. Na zijn afstuderen werkte hij als leerling voor Arne Jacobsen, van wie hij veel heeft geleerd. In de vroege jaren 50 reisde Panton in een camper door heel Europa, hij creerde hierdoor een groot netwerk van vriendschappen en contacten.

Verner Panton's carrià¨re begon bij de Komigen Inn op het Langesภlandgoed in Funen. Panton was verantwoordelijk voor de planning van de herberg expansie en de productie van het gehele interieur, inclusief alle meubels en accessoires. Dit was de eerste verschijning van de Cone Chair, waarvoor een nieuw productiebedrijf ´Plus-Linje‘˜ in Denemarken werd opgericht. Andere bekende producten zijn de Heart Chair, de Panton Chair en een prachtige collectie van verlichting met sterke kleuren en individuele vormen, zoals de Panthella staande en bureau lampen, de Onion Lamp, de Flowerpot Lamp en de Spiraal Lamp. Deze in het oog springende stukken geven een warme gloed in elke kamer.

Panton wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke 20ste-eeuwse ontwerper van Denemarken en en zijn producten zijn nog steeds inmens populair. Originele producten van Verner Panton worden vandaag de dag vervaardigd door Verpan.

Over INFURN

INFURN is de grootste fabrikant in Europa van handgemaakte reproducties van beroemd ontwerpermeubilair uit de jaren '50 en '70,
evenals eigen ontwerpen. De portefeuille van INFURN omvat ontwerpen van
vele beroemde ontwerpers, inclusief Charles Eames, Mies van der Rohe en Philippe Starck.

De 350 ontwerpen voldoen aan de hoogste kwaliteitsspecificaties en met alle aanpassingsopties aangeboden zijn er
een totaal van 9.000 productvariaties. Het bedrijf heeft een lang gevestigd netwerk van productiepartners,
hoofdzakelijk in Azië, die het toestaan om vlug op veel gevraagde schommelingen te reageren.

Het levert direct van de fabriek aan de klant, die de middenman verwijdert,
zodat de producten aangeboden kunnen worden tegen lage marktprijzen. INFURN levert zijn meubilair aan de individuele en collectieve klanten in meer dan 30 landen en
INFURN blijft zich uitbreiden. Gelieve de website te bezoeken om meer te weten te komen: www.infurn.com

Bron:
Designfurn Limited Gratis geprint voor persgebruik

Media contact:
Mia Bertani
+31 208908056
[email protected]

Designfurn Limited
1A Pope Street,
London, SE1 3PH,
United Kingdom