Op deze nieuwe tracks is een groep internationaal gewaardeerde musici aan het werk. Artiesten als Diane Marino uit de USA en Mitch Hiller uit England tonen er hun talenten.

Het aangekondigde album à¢â‚¬Å“State of Mindà¢â‚¬ is vanaf eind oktober verkrijgbaar bij download stores en bij à¢â‚¬Å“CD Babyà¢â‚¬. Voor radiostations is het beschikbaar op Airplay Direct(http://www.airplaydirect.com/music/stateofmindrobertlauri/)  en binnenkort eveneens op Radio DirectX en Ipluggers.

Robert en Mitch zijn oude vrienden, maar hadden al tijdenlang niet meer samengewerkt. Dit album bracht de twee weer bijeen. Het bevat fraaie staaltjes van Roberts gedreven stijl van musiceren en van de krachtige lyrics van Mitch. Deze laatste is een rasechte Londenaar. In de vele jaren dat hij als schrijver, producer, instrumentalist en zanger actief is voor artiesten van wereldfaam, heeft Mitch zijn veelzijdige talenten al in menige succesvolle productie ontplooid.

Om de muzikale werelden te ontdekken van  Mitch Hiller :

http://soundcloud.com/mitch-hiller

http://www.cdbaby.com/artist/Mitch Hiller

Mitch Hiller doet vele optredens op internationale podia. Eind september, heeft een enthousiast publiek in Zweden Mitch Hiller verwelkomt met zijn gast, Robert Lauri. Andere internationale concerten projecten zijn gepland.. Binnenkort meer nieuws.

Op dit nieuwe album zijn twee schitterende duetten  te beluisteren:  à¢â‚¬Å“In My Mindà¢â‚¬ en à¢â‚¬Å“Nothing‘˜s How it Used to Beà¢â‚¬. Robert zingt ze met Diane Marino. Deze Amerikaanse jazz-zangeres weet samen met Lauri de prachtige tekst en melodie van beide stukken volledig tot hun recht te laten komen.  Bovendien staat er nog een fraai duet met Mitch Hiller op: à¢â‚¬Å“Nothing‘˜s on the Radio.à¢â‚¬ In deze song  maken Robert en Mitch indruk met de bijzondere klankkleur van hun stemmen.

Naast de veelzijdige inbreng van Robert valt er op het album nog meer talentvolle muziek te genieten, namelijk het uitzonderlijke spel van bassist Frank Marino uit Nashville en het baanbrekende gitaarwerk van de Parijzenaar Pierre Chereze. Ook het gave pianospel van Diane Marino is op een aantal tracks te horen.

Sommige tracks worden gekenmerkt door vocale harmonieën. Bijvoorbeeld, in "Try to have a little faith", wordt de solostem van Robert Lauri ondersteund door het koor met de Zweedse zangeressen àƒ…sa Tàƒ¥hlin, Ann-Sofie Nordh, Kerstin Karlsson  samen met Mitch Hiller.

Iedere song heeft zijn eigen sfeer en er worden diverse stijlen beoefend: country, Southern rock,  country-rock en pop-rockà¢â‚¬¦ Maar allemaal dragen ze het specialeà¢â‚¬Å“Lauri-keurmerkà¢â‚¬, dat borg staat voor originaliteit, creativiteit en goede smaak.

De video editing en graphisme zijn van de hand van een Italiaanse artieste, Anna Clara Passarelli. Video en dans zijn van heel jongs af aan haar passie. Ook zijn er enkele videos op het album van Dreaming/Co.

Meer informatie over dit album en over Lauri's muziek vindt je bij Robert op Twitter, Facebook en andere muzieksites voor zijn vrienden en fans.

 

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular