(Persbericht) Leiden, 20 januari 2011 56 procent van het algemeen management en het Human Resource (HR) management van organisaties besteedt geen aandacht aan hun talentmanagementplanning. Dit blijkt uit het talentmanagementonderzoek onder ruim 1.000 organisaties uit 20 verschillende landen. Het onderzoek is geïnitieerd en uitgevoerd door StepStone Solutions, wereldwijd aanbieder van Software-as-a-Service (SaaS) talentmanagementoplossingen, en Bersin & Associates, een onafhankelijke onderzoeks- en adviesorganisatie. In een talentmanagementplanning worden kwaliteit en capaciteit van het huidige en toekomstige talent uiteengezet en afgezet tegen de korte-, middel- en lange termijn behoefte aan talent.

In dit talentmanagementonderzoek komt ook naar voren dat 20 procent van de respondenten een talentmanagementplanning heeft, maar slechts in grove lijnen. De overige 24 procent geeft aan voldoende aandacht te besteden aan hun huidige en toekomstige behoefte aan talent.

à¢â‚¬Å“De resultaten geven aan dat veel organisaties hun talentmanagementstrategie kunnen verbeteren. Talentmanagementplanning is daar namelijk een essentieel onderdeel van, vooral nu er weer krapte op de arbeidsmarkt verwacht wordt. Een talentmanagementplanning geeft inzicht in de meest kritische talentuitdagingen van nu en de toekomst en helpt organisaties er optimaal op in te spelenà¢â‚¬, aldus Sander Kerkhoffs, Country manager Nederland bij StepStone Solutions.

-------------
Over StepStone Solutions
StepStone Solutions helpt organisaties wereldwijd het beste uit hun medewerkers te halen en hun business performance en talentstrategieën te ontwikkelen. StepStone Solutions biedt een compleet pakket van talentmanagementoplossingen voor het vinden, werven, behouden en organiseren van mensen en ondersteunt hen bij de ontwikkeling van hun talent. Met de on-demand software (SaaS) en diensten van StepStone Solutions richten organisaties efficiënte processen in voor onder meer werving en selectie, talentmanagement, performance management, compensation management, skills en competentiemanagement, carrià¨re- en opvolgingsplanning, training en ontwikkelingsmanagement. Met vestigingen in 16 landen en meer dan 550 medewerkers biedt StepStone Solutions software en diensten aan meer dan 1.600 klanten in 50 landen zoals Philips, DSM, ABN AMRO, NS, Atos Origin, Rabobank, Deloitte, Heineken, Lufthansa, PUMA en Virgin Atlantic. StepStone Solutions heeft de overname van MrTed en het product MrTedTalentLink in augustus 2010 afgerond. Voor meer informatie bezoek: www.stepstonesolutions.com

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Pauline van Die
Tel. +31 (0)35-5822730 / +31 (0)6-46182796
Email: [email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular