(Persbericht) SAP in top 20 van Newsweek 2011 Green Rankings

‘˜s-Hertogenbosch, 21 oktober 2011 Newsweek heeft ook voor 2011 weer Green Rankings opgesteld, een lijst met de meest duurzame prestaties van de 500 grootste bedrijven ter wereld. Het concern eindigde in de Global Green Rankings op de twintigste plaats met een overall score van 75,2 procent. In de categorie à¢â‚¬Å“Information Technology & Servicesà¢â‚¬ eindigde SAP op de vierde plaats.

Newsweek onderzocht in samenwerking met milieuonderzoeksbureaus Trucost and Sustainalytics de ecologische voetafdruk van ieder bedrijf, het management daarvan en de transparantie. Het onderzoek omvatte een assessment van de huidige ecologische voetafdruk, managementprocedures zoals beleid, programma's, initiatieven en controverses, en rapportageprocedures.

à¢â‚¬Å“SAP neemt duurzaamheid erg serieusà¢â‚¬, zegt Angà©lique de Vries, Managing Director bij SAP Nederland. à¢â‚¬Å“Wereldwijd maken we ons hier sterk voor. Ook hebben we een Chief Sustainability Officer aangesteld die het groene karakter van onze organisatie op wereldwijd niveau blijft verbeteren. We zijn dan ook blij dat onze inspanningen zijn beloond. Het bevestigt ons voortdurende commitment aan duurzame principes: met onze oplossingen helpen wij op onze beurt klanten om duurzame bedrijfsvoeringen te realiseren.à¢â‚¬

Kijk voor de volledige lijst van de duurzame prestaties van SAP op www.sapsustainabilityreport.com/recognition.

Over SAP
SAP (NYSE: SAP) is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering beter te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen om de concurrentie voor te blijven. SAP heeft branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 170.000 bedrijven (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

*** Noot voor de redactie ***
Hoge resolutie beeldmateriaal van SAP is beschikbaar op www.sap.com/photos
Voor videoverhalen over uiteenlopende onderwerpen kunt u terecht op www.sap-tv.com
Volg SAP op Twitter voor het laatste nieuws
Wilt u persberichten over SAP niet langer ontvangen, klik hier.

Voor meer informatie over dit bericht:

SAP
Cees Kardolus
T: 073 645 77 39
E: [email protected]