(Persbericht) Nauwere samenwerking T-Systems Nederland en SAP dankzij lokale Applicatie Management Services-certificering

Vianen, 5 december 2011 - SAP heeft T-Systems Nederland gecertificeerd als Local SAP Application Management Services (AMS) provider. Deze certificering is een belangrijke lokale aanvulling op de bestaande internationale samenwerkingsverbanden die de twee bedrijven hebben. Met het lokale AMS-certificaat kunnen SAP en T-Systems specifiek op de Nederlandse markt hun krachten bundelen.

Veel SAP gebruikers besteden de hosting van de software inmiddels uit aan IT-dienstverleners om kosten te verlagen en systemen stabieler te maken. Steeds vaker wordt ook het beheer van de SAP software uitbesteedt. Om vast te stellen welke partijen dit naar behoren kunnen doen, is SAP een certificeringsprogramma gestart. Alle hosting en service partners van SAP maken hier aanspraak op zodra ze beschikken over de juiste certificaten betreffende hosting en business process outsourcing.

Bevestiging van kennis en kunde
T-Systems is al jarenlang een van de SAP hosting- en servicepartners en heeft vorig jaar het dienstenaanbod uitgebreid met system integration-activiteiten. Zusterbedrijf T-Mobile was hierbij launching customer. Om het aanbod te verstevigen en het bestaande klantenportfolio sneller uit te breiden, zijn lokale samenwerkingsverbanden zoals het SAP AMS certificaat een heel nuttig hulpmiddel.

"Het is een bevestiging van onze kennis en kunde", zegt Jerry Boezel, de onlangs aangestelde managing director van T-Systems Nederland. "Hoewel de certificaten en samenwerkingsverbanden internationaal al jaren bestaan, was het in Nederland nog niet zo ver. Daar is nu verandering in gekomen, en kunnen we ook hier op eigen kracht samenwerken met lokale SAP mensen. We verwachten dat dit een goede impact heeft op onze activiteiten in Nederland."

Verlenging Hosting-partnership
Naast het verkregen SAP AMS certificaat is tevens het SAP Local Hosting partnership verlengd. T-Systems ontving dit certificaat twee jaar geleden, waarmee Nederlandse SAP gebruikers die T-Systems inschakelen voor hosting, verzekerd zijn van optimale dienstverlening die volledig voldoet aan alle eisen die SAP stelt. De 'Dynamic Services for SAP Application' van T-Systems worden inmiddels door een groot aantal bedrijven gebruikt, waaronder Philips, Shell, Heineken, FrieslandCampina en Wavin. Gartner concludeerde twee jaar geleden al dat deze Dynamic Services flexibeler zijn dan traditionele SAP hostingdiensten.

Boezel: "De verlenging van het SAP Local Hosting partnership is een teken dat we op de goede weg zaten en zitten. De tevredenheid is hoog, zowel bij klanten als bij SAP zelf. Voor ons een aanmoediging om de kwaliteit van de dienstverlening blijvend hoog te houden."

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 128 miljoen mobiele klanten, ongeveer 36 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 31 maart 2011). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 244.000 werknemers. In het boekjaar 2010 realiseerde de Groep 62,4 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2010).

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken, en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. De dochteronderneming van Deutsche Telekom richt zich op zakelijke klanten en biedt geïntegreerde oplossingen voor zowel de zakelijke als de publieke sector. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 47.600 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van hun klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2010 genereerde deze business unit voor zakelijke klanten circa 9,1 miljard euro aan inkomsten.
Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl/.

Contact
T-Systems Nederland B.V.
Media Relations
Mirjam Warmsteeker
Tel.: 0347 327 161
E-mail: [email protected]