(Persbericht) Social Media Analytics nu onderdeel van SAP portfolio

´s-Hertogenbosch, 14 december 2011 - SAP heeft een reseller-overeenkomst getekend met NetBase, leverancier van software voor de analyse van social media. SAP gaat deze oplossingen wereldwijd verkopen onder de naam SAP Social Media Analytics by NetBase.
Door samen met NetBase een geïntegreerde oplossing aan te bieden die de traditionele business analytics combineert met social analytics, zet SAP een belangrijke stap voor de verdere uitbreiding van zijn platform. Met SAP Social Media Analytics by NetBase kunnen bedrijven een platform voor zakelijke social analytics creëren, dat meer inzicht geeft in een scala aan activiteiten.

SAP kan nu als enige een bedrijfsbrede oplossing aanbieden die snel toegang geeft tot real-time en accurate data, waardoor de bedrijfsdata in alle SAP-applicaties nog beter kunnen worden ingezet door gebruik van in-memory en mobiele technologie.

Big data-benadering
De samenwerking met NetBase is een logische stap in SAP‘˜s end-to-end benadering van ´big data‘˜ voor bedrijven in alle branches. Een van de belangrijkste componenten van big data is immers het beheer van social en ongestructureerde tekst. Deze aankondiging is slechts het begin. De ware potentie van de samenwerking komt pas tot leven als SAP en NetBase gaan beginnen met de integratie van social analytics in diverse on-premise en on-demand SAP-oplossingen, zoals het SAP BusinessObjects BI-platform, SAP Customer Relationship Management (CRM) en SAP Governance Risk & Compliancy (GRC) management.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 176.000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

*** Noot voor de redactie ***
Hoge resolutie beeldmateriaal van SAP is beschikbaar op www.sap.com/photos
Voor videoverhalen over uiteenlopende onderwerpen kunt u terecht op www.sap-tv.com
Volg SAP op Twitter voor het laatste nieuws
Wilt u persberichten over SAP niet langer ontvangen, klik hier.

Voor meer informatie over dit bericht:

SAP
Cees Kardolus
T: 073 645 77 39
E: [email protected]