(Persbericht) Een ontspannend dagje uit naar Finland ...

Nettetal-Kaldenkirchen. Elke dag rijdt Thomas Lamers voor zijn werk naar Finland figuurlijk dan. Samen met Mike von Kannen is hij bedrijfsleider van saunalandschap à¢â‚¬Å“Finlantisà¢â‚¬, dat zijn naam alle eer aandoet: à¢â‚¬Å“Ons saunalandschap is ontworpen door een team van Finse sauna-architectenà¢â‚¬Å“, legt Lamers uit. à¢â‚¬Å“Bovendien hebben wij ons goed laten informeren over de echte Finse saunacultuurà¢â‚¬Å“, zegt hij verder. Daarmee komt hij meteen bij het belangrijkste punt, want Finlantis is niet zomaar een saunalandschap.

Fins Finser Finlantis
Aan Finlantis ging een lange planning vooraf, totdat duidelijk was dat men zich geheel aan de Finse traditie wilde wijden. En het idee slaat goed aan het saunalandschap is nu sinds een jaar geopend. à¢â‚¬Å“Saunaliefhebbers waarderen de typische sfeer en de meeste bezoekers komen regelmatigà¢â‚¬Å“, zo verklaart Lamers het succes van het complex. à¢â‚¬Å“Wij wilden niet de grootste of de goedkoopste zijn maar wel de meest Finseà¢â‚¬Å“. En dat dat zeker is gelukt, wordt al snel duidelijk als men een kijkje in het saunacomplex neemt.

Voor iedere gast precies de goede sauna
Vier sauna‘˜s met een geheel eigen karakter zorgen voor de nodige afwisseling: buiten bevindt zich de panoramasauna, waar op vaste tijden verschillende creatieve opgietrituelen worden verzorgd. Opgietingen met een bepaald thema zoals à¢â‚¬Å“WellFità¢â‚¬, à¢â‚¬Å“NaturPurà¢â‚¬, à¢â‚¬Å“Erlebnisà¢â‚¬ of à¢â‚¬Å“Lapland Originalà¢â‚¬ staan garant voor ontspanning van de stress van alledag, zonder van tevoren al te veel prijs te geven.

Ook de à¢â‚¬Å“sauna der zintuigenà¢â‚¬Å“ overtuigt door zijn naam: het gaat namelijk om een meditatiesauna met gekleurd licht en een zilte atmosfeer. Met een temperatuur van maar 65 graden is deze milde sauna perfect voor mensen die voor het eerst naar de sauna gaan. Wie van een hoge luchtvochtigheid houdt, komt in het stoombad zeker aan zijn of haar trekken. En in de traditionele Laplandsauna wordt het pas goed heet: hier loopt de temperatuur op tot zo‘˜n 90 graden.

Mensen die voor het eerst naar de sauna gaan kunnen trouwens elke vierde vrijdag van de maand bij Finlantis terecht voor een kennismaking: deskundige medewerkers maken de gasten wegwijs in de sauna en beantwoorden alle vragen. Op die manier ontstaat er een aangename sfeer, waarin iedereen zich thuis voelt. Over het algemeen zijn er in Finlantis maar weinig huisregels. Lamers: à¢â‚¬Å“Een bezoek aan de sauna dient ter ontspanning. Dus mag iedereen ook zelf weten hoe lang hij in de sauna wil blijven. De persoonlijke ontspanning moet centraal staan.à¢â‚¬Å“ Huisregels zijn er alleen maar uit respect ten opzichte van elkaar, want naar de sauna gaan kan alleen, als iedereen beleefd met elkaar omgaat.

Meer dan alleen zweten
Een saunabezoek in Finlantis is natuurlijk meer dan alleen maar zweten en afkoelen complete wellness voor lichaam en geest staat voorop. Meerdere vriendelijk ingerichte rustruimten zorgen voor ontspanning na het rondje sauna, en in de zomer kan men in de buitenlucht heerlijk relaxen op de ligweide. Buiten staat de LaaVu centraal, een beschutte hut met barbecue, zoals men die kent van de Finse meren. In de avonduurtjes ontstaat hier een romantische sfeer en wordt er gegrilde zalm en ´vuurkoffie‘˜ geserveerd. Want sauna op z‘˜n Fins, dat is genieten met hart en ziel.

Die filosofie volgt ook het restaurant van Finlantis, FinEss: à¢â‚¬Å“Met onze lekkere en lichte gerechten willen wij van het bezoek aan de sauna een culinaire belevenis maken. Wellness begint tenslotte met gezond etenà¢â‚¬Å“, aldus Mike von Kannen. Wie een cosmeticabehandeling of massage wil, kan terecht in de FinSpa. Dit gedeelte is ook voor gasten zonder saunakaart toegankelijk. Speciale themaweken en evenementen zoals de à¢â‚¬Å“Poolnachtà¢â‚¬Å“ of het à¢â‚¬Å“Oktoberfeestà¢â‚¬Å“ zorgen voor de nodige afwisseling. En die is trouwens consequent in hele saunalandschap terug te vinden, van de speciale opgietingen tot en met de menukaart.

Openingstijden en entreeprijzen
Finlantis is dagelijks geopend vanaf 10 uur tot in de avonduren: op zondag en maandag tot 20 uur, op dinsdag en woensdag tot 22 uur en op donderdag, vrijdag en zaterdag zelfs tot 23 uur. Maandag is (behalve op feestdagen en tijdens schoolvakanties) vrouwendag. De entreeprijzen bedragen 14,50 euro voor een dagkaart en 12,50 euro voor laatkomers (2,5 uur voor sluitingstijd). Kinderen vanaf 8 jaar zijn hartelijk welkom en betalen tot 12 jaar slechts 9 euro. Speciale aanbiedingen maken een bezoek aan Finlantis bijzonder aantrekkelijk.

Adres en informatie:
Finlantis
BuschstraàƒÅ¸e 22
41334 Nettetal-Kaldenkirchen
Tel.: 0049(0) 21 57/ 895 95 70
E-mail: [email protected]
Internet: www.finlantis.de

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular