(Persbericht) Erasmusbrug steunt initiatief van Plan Nederland!

In de periode van 7 tot en met 18 november zijn duizenden kinderen weer massaal de ijsbaan op gegaan om zoveel mogelijk geld bij elkaar te schaatsen voor waterprojecten in Mali. 140.000 Mensen in Mali zullen profiteren van water- en sanitair projecten, die dankzij deze actie samen met de lokale bevolking en Plan Nederland opgezet kunnen worden.

In heel Nederland doen 30.000 leerlingen van 300 scholen mee. In het kader van deze actie proberen leerlingen van basisscholen zoveel mogelijk geld bij elkaar te schaatsen voor de waterprogramma‘˜s. Voor elk geschaatst rondje ontvangen de kinderen een stempel op hun stempelkaart. Familie, vrienden en buren sponsoren de kinderen door een financiële bijdrage per ontvangen stempel.
Erasmusbrug biedt ICT en bereikbaarheid voor zorgorganisaties. Erasmusbrug vindt dit een goed initiatief en heeft deze actie van harte gesponsord.

Steven Heye, werkzaam bij Erasmusbrug als projectleider vertelt: à¢â‚¬Å“De eerste dag was zeer geslaagd! Veel kinderen bleken zo gemotiveerd dat ze bijna de voor- à©n achterkant van de stempelkaart vol hebben geschaatst. Andere kinderen hadden misschien wat meer moeite met het schaatsen maar hebben hun uiterste best gedaan en toch een mooi bedrag opgehaald. Het leuke van deze actie is dat alle kinderen zo enthousiast zijn en dat maakt deze actie tot zo‘˜n leuk feest!à¢â‚¬

Over Plan Nederland
Kindgerichte ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland vindt dat alle jongens en meisjes recht hebben op goede gezondheid, veilig drinkwater en goede hygiëne. Daarom organiseert Plan Nederland elke twee jaar de grote scholierenactie ´Schaatsen en Zwemmen voor Water‘˜ om de kinderen in Afrika een betere toekomst te geven.