(Persbericht) Gigaton Award uitgereikt aan voorlopers op gebied van duurzaamheid

Haarlem, 8 december 2011 - Schneider Electric heeft tijdens de Klimaattop in Durban, de 'Best-in-Class' Gigaton Award gewonnen. Deze award wordt uitgereikt door de Gigaton Award Academy aan bedrijven die voorop lopen op het gebied van het verminderen van CO2-gebruik. De Gigaton Award is in het leven geroepen om bedrijven uit te dagen hun bedrijfsvoering zo energie-efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Schneider Electric kreeg de award uit handen van Jigar Shah, CEO van Carbon War Room, vanwege de uitstekende prestaties van het bedrijf op het gebied van energie-efficiency en de ontwikkeling van de smart grid. Schneider Electric zet volgens Shah een nieuwe standaard neer op het gebied van CO2-reductie en duurzaamheid.

Energie-efficiency en smart grids
Schneider Electric ziet twee oplossingen om de energie-uitdaging aan te pakken:
Energie-efficiency wordt wereldwijd erkent als de snelste en meest efficiënte methode om op een kostenbewuste wijze CO2-uitstoot te verminderen en tegelijkertijd de vraag naar energie terug te brengen. Met behulp van de huidige producten, systemen en diensten is het mogelijk om woningen, gebouwen en industriële omgevingen energie-efficiënter te maken. Deze mogelijkheden worden in de toekomst uitgebreid.

Het huidige elektrische netwerk kent zijn beperkingen: de energievraag loopt op, de infrastructuur is verouderd en installaties moeten milieuvriendelijker worden. Het energienetwerk moet uitgroeien tot een elektrische infrastructuur in combinatie met een intelligente IT-infrastructuur, het zogenaamde smart grid. Het smart grid moet zorgen voor een evenwicht tussen energieproductie en -consumptie in een meer complexe omgeving.

Overige winnaars
Naast Schneider Electric ontvingen ook Tesco, Philips, SunTech, Swisscom en Centrica een Gigaton Award vanwege hun inspanning in hun sector in de afgelopen twaalf maanden. De awards werden uitgereikt door de not-for-profit Carbon War Room, in samenwerking met het Carbon Disclosure Project, de Gigaton Throwdown en de World Climate Summit. De winnaars zijn geselecteerd uit 25 genomineerden.

Quote Schneider Electric
'CO2-vermindering is niet alleen goed voor ons leefmilieu, maar ook een noodzaak voor bedrijven. Wij richten ons niet alleen op het bevorderen van energie-efficiency en het verminderen van het CO2-gebruik van onze klanten, maar voeren dit beleid ook in eigen huis uit', zegt Marcel Spijkers, Algemeen Directeur bij Schneider Electric in Nederland. 'Het is niet alleen goed voor de planeet, maar ook een kans voor het bedrijfsleven.'

Over de awards
Genomineerden voor de Gigaton Award worden gekozen op basis van vermindering van hun CO2-uitstoot over het afgelopen jaar. De Gigaton Award Academy bestaat uit 21 leden. Naast leden uit het bedrijfsleven, overheden en NGO's bestaat deze uit Yvo de Boer, voormalig Director General van de UNFCCC, Dr. Rajendra Pachauri, voorzitter van het Intergovernmental Panel for Climate Change (IPCC); Sir Richard Branson, President van Virgin; Kevin Conrad, Speciale Gezant en Ambassadeur voor Environment & Climate Change, Papua New Guinea en Prof. Jacqueline McGlade, Executive Director van het European Environment Agency. Kijk voor meer informatie op www.gigaton-awards.com

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen om energie veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en groen te maken voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. In 2010 hebben ruim 110.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan 19,6 miljard euro. Onder het motto 'make the most of your energy' helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
www.schneider-electric.nl

Contact
Schneider Electric
Nanda Hoefsmid
Tel: +31 (0)23-512 42 77
[email protected]

Co-Workx
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79
[email protected]