(Persbericht) Leverancier neemt voortouw om te komen tot een wereldwijd protocol voor oplaadinstallaties

Haarlem, 25 oktober 2011 - Schneider Electric is de eerste fabrikant ter wereld die van Renault de certificering ZE Ready heeft gekregen voor zijn EVlink electric vehicle charging infrastructure range. ZE Ready is een uitgebreid testprotocol, dat moet garanderen dat internationaal geaccepteerde standaarden consistent worden geïmplementeerd in elektrische voertuigen en oplaadinfrastructuren.
ZE Ready wil de gehele oplaadketen beheersen, vanaf het ontwerp van het oplaadstation en de installaties, tot de training van installateurs, voorafgaande audits en eventueel noodzakelijk werk in verband met compliancy en consulting. ZE Ready past bestaande reguleringen toe en borduurt voort op bestaande standaarden.

Standaardisering in protocol
"Er zijn drie goede redenen voor onze bedrijfstak om zich achter Renault's ZE Ready protocol te scharen: het verminderen van het aantal uit te voeren testen, het sneller verkrijgen en delen van feedback en het kunnen garanderen aan gebruikers dat alle geïnstalleerde systemen werken", verklaart Marcel 't Hof, Business Manager Energie Efficiency van Schneider Electric. "ZE Ready betekent een fundamentele stap naar à©à©n protocol, dat geadopteerd zal worden door alle fabrikanten van auto's en elektrische installaties."

Proces voor certificering ZE Ready
De technische interface is samen met Renault ontworpen. Daarnaast heeft Schneider Electric nauw samengewerkt met contractors en installateurs van elektrische uitrustingen om tot een goed gedefinieerd, specifiek installatieproces te komen waarmee ZE Ready-certificering kan worden behaald.

Netwerk van contractors en installateurs
Schneider Electric heeft in Frankrijk al een groot landelijk netwerk van gecertificeerde installateurs opgebouwd. Zij hebben de afgelopen tijd al vele oplaadpunten geïnstalleerd bij woningen en bedrijven, en op parkeerplaatsen. Schneider Electric wil ook in Nederland tot een netwerk van gecertificeerde contractors en installateurs komen.

EVlink producten en -oplossingen
De eerste ZE Ready-gecertificeerde EVlink producten en -oplossingen voor oplaadinfrastructuren van Schneider Electric zijn nu op de markt. Ze voldoen aan de voorwaarden van het multi-autofabrikantenlabel EV Ready, dat op 3 oktober 2011 is geïntroduceerd door de Renault-Nissan Alliance, PSA Peugeot Citroën en Mitsubishi Motors dat is gebaseerd op ZE Ready.

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen om energie veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en groen te maken voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. In 2010 hebben ruim 110.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan 19,6 miljard euro. Onder het motto 'make the most of your energy' helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
www.schneider-electric.nl

Contact
Schneider Electric
Nanda Hoefsmid
Tel: +31 (0)23-512 42 77
[email protected]

Co-Workx
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79
[email protected]