(Persbericht) Persbericht

Actie #02

Boijmans Bezet
Zondag 26 juni 2011 - 11:00 tot 17:00 uur

Na de eerste succesvolle actie ´Schuilen in het Rijks‘˜, waarbij maar liefst 650 kunstenaars en kunstliefhebbers voor à©à©n dag het Rijksmuseum in Amsterdam bezette, is het nu de beurt aan het Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Daar zal op zondag 26 juni, à©à©n dag voor het grote cultuurdebat in de Tweede Kamer, opnieuw actie worden gevoerd tegen de torenhoge bezuinigingen op kunst en cultuur.

Het zal niemand inmiddels zijn ontgaan: de regering bezuinigt meer dan 30% op beeldende kunst. Deze brute bezuinigingen komen nog bovenop de verhoging van de BTW naar 19% en het afschaffen van de WWIK. Het wordt hoog tijd dat ook naar de makers wordt geluisterd. Vandaar dat een groep kunstenaars de handen ineen heeft geslagen en zelf actie is gaan voeren. Na een succesvolle bezetting van het Amsterdamse Rijksmuseum wordt nu het binnenplein van het Boijmans van Beuningen in Rotterdam gebruikt als podium voor de actievoerders.

Een land zonder kunst is een land zonder identiteit. Bezet met ons op zondag 26 juni om 11:00 uur het binnenplein van Museum Boijmans van Beuningen, Museumpark 18-20, Rotterdam! (De toegang tot het binnenplein is gratis)

www.schuileninhetrijks.nl

Actiecomità© #02 bestaat uit: Eric Jan van de Geer, Yasser Ballemans, Peter de Vries, Stephan Bontje, Zoë Andrà©, Roos van Ingen Schenau, Arian de Vette en Anne Wenzel

met steun van vele andere kunstenaars, ontwerpers en kunstliefhebbers.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:
Eric Jan van de Geer 06-29207352

Anne Wenzel 06-27076750
Mail: [email protected]