(Persbericht) Secta Benelux en G2 Speech gaan een 3-jarig samenwerkingsverband aan op het gebied van geïntegreerde spraakherkenning in de RIS/PACS systemen (IT-oplossingen voor radiologische beelden voor de verwerking van patiënt- en beeldgegevens) van Sectra.

G2 Speech is de expert op het gebied van oplossingen voor spraaktechnologie en documentcreatie en is daarom de aangewezen partner om de komende 3 jaren alles op het gebied van spraakherkenning voor Sectra te verzorgen. Als à©à©n van de belangrijkste aanbieders van RIS/PACS systemen in Nederland, is het voor Sectra belangrijk om een totaaloplossing met geïntegreerde spraakherkenning aan te bieden. Op deze manier wordt optimaal gebruikersgemak verzekerd.

SpeechMagicTM is de spraakherkenningsengine die in de RIS/PACS systemen geïntegreerd wordt. G2 Speech zorgt voor de licenties en de correcte implementatie ervan. Hiervoor zet G2 Speech ervaren Project en Training Consultants in.

Dankzij de jarenlange ervaring met spraakherkenning binnen radiologie afdelingen, heeft G2 Speech een speciaal woordenboek gecreëerd met zeer uitgebreide radiologie terminologie. Sectra zal gebruik gaan maken van dit woordenboek, zodat een optimale herkenning voor de gebruikers gegarandeerd is.

Voor service en kwaliteitsvragen met betrekking tot de spraakherkenning kunnen de gebruikers direct contact opnemen met G2 Speech. Een kundige en ervaren Service Desk staat ter beschikking om de gebruikers te helpen en incidenten op te lossen.

Optioneel kunnen gebruikers gebruik maken van de overige services die G2 Speech aanbiedt, zoals de Context Adaptatie Service (woordenboek optimalisatie) en de Remote Monitoring Service (proactief storingen signaleren en oplossen).

Een groot voordeel voor gebruikers die reeds met de spraakoplossing MediSpeech werken, is dat deze hun spraakprofiel en instellingen over kunnen zetten naar het Sectra RIS/PACS systeem met geïntegreerde spraakherkenning. Dit resulteert direct in een optimale herkenning voor deze gebruikers.

Beide partijen zijn overeengekomen dat Sectra de prime-contractor is en dat G2 Speech waar nodig advies, training en assistentie levert.

Peter Osinga, Managing Director van Sectra Benelux: à¢â‚¬Å“Wij zijn zeer verheugd over deze unieke samenwerking. Naast de interessante zakelijke kant voor zowel G2 Speech als Sectra, is het de gebruiker die uiteindelijk optimaal zal profiteren van een professioneel RIS/PACS systeem met de beste geïntegreerde spraakherkenning en à©à©n centraal aanspreekpunt voor ondersteuning. Een efficiënter werkproces ligt op deze manier binnen handbereik voor alle afdelingen medische beeldvormingradiologie afdelingen in de Benelux.à¢â‚¬

Over Sectra

Sectra ontwikkelt en verkoopt IT-systemen en producten voor radiologie, mammografie en orthopedische afdelingen Wereldwijd gebruiken ruim 1.000 ziekenhuizen het systeem dagelijks wat op jaarbasis maar liefst ruim 45 miljoen radiologische onderzoeken betekent. Dit maakt Sectra tot à©à©n van ‘˜s werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van systemen voor digitale beeldverwerking.

In Scandinavië is Sectra marktleider met meer dan 50% van alle filmvrije installaties. De systemen van Sectra zijn geïnstalleerd in Noord-Amerika, Scandinavië alsook in de grootste landen in Europa en Azië.

Over G2 Speech

G2 Speech stelt zichzelf tot doel haar kwaliteit als expert in documentcreatie en optimalisatie van workflow middels spraaktechnologie ten goede te laten komen aan de medisch specialist en aan het ziekenhuis. Omdat we zeer klantgericht zijn, bieden we oplossingen die aansluiten bij diens manier van werken. Samen met de klant definiëren we heldere doelstellingen voor efficiënte werkprocessen en kostenbesparingen. De oplossingen die we aanbieden, worden voor de klant op maat gemaakt.

Dankzij deze aanpak heeft G2 Speech al meer dan 22.000 tevreden gebruikers. Deze worden door zestig professionals ondersteund vanuit kantoren in Nederland, België, Engeland en Ierland.