(Persbericht) Omzet in Benelux groeit in derde kwartaal met 33 procent ten opzichte van 2010

Den Haag - 24 oktober 2011 - WatchGuard Technologies heeft het beste derde kwartaal in zijn geschiedenis beleefd. Het niet-beursgenoteerde bedrijf realiseerde in het derde kwartaal van 2011 een groei van 15,6 procent ten opzichte van het derde kwartaal 2010. WatchGuard verwacht dat het vierde kwartaal opnieuw een recordkwartaal wordt, doordat over de hele wereld de vraag naar zijn bekroonde unified threat management (UTM) security appliances flink is toegenomen.

Record winstgroei in alle regio's
Wereldwijd gezien lieten alle landen aanmerkelijk hogere resultaten zien dankzij een grotere vraag naar WatchGuard's security-oplossingen. Vooral EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika) droeg flink bij met een groei van meer dan 30 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2010. Ook de volgende gebieden behaalden een opmerkelijke groei in het derde kwartaal:
Centraal Europa - 44 procent
Zuid-Europa - 35 procent
Benelux - 33 procent
UK - 26 procent
Australië/New Zeeland - 23 procent
India - 22 procent

Sterke groei in mid-market
Verschillende factoren droegen bij aan WatchGuard's recordgroei. Zo zag het bedrijf een sterke omzettoename in de bovenkant van de mid-market (organisaties met 1.000 tot 3.000 medewerkers). De stijging is ook te zien bij managed security service providers (MSSP), zoals blijkt uit een toename van 66 procent in de verkopen van de high performance XTM 8 series appliances.

Stijging door Application Control
Een ander positief aspect is de vrijwel onverzadigbare vraag naar de allernieuwste security service, Application Control. Met WatchGuard Application Control krijgen bedrijven vergaande, gedetailleerde controle over Web 2.0 applicaties, zoals bijvoorbeeld Facebook, Twitter en LinkedIn. WatchGuard Application Control beschermt niet alleen tegen de nieuwe typen bedreigingen die deze populaire applicaties met zich meebrengen; de business kan nu ook bepalen hoe de individuele medewerkers dit soort applicaties mogen gebruiken, rechtstreeks vanuit de corporate firewall.

Met meer dan 2.500 unieke applicatiesignaturen kan WatchGuard Application Control de firewall bijna 2.000 applicaties laten identificeren en controleren. Dit niveau van controle geeft bedrijven meer armslag bij het afstemmen van businessbehoeften en IT- en securitystrategie. Daardoor kan de business grotere efficiency en verbeterde productiviteit bereiken, terwijl beheerders goed inzicht en controle krijgen over de applicaties op het netwerk.

Cloudgebaseerde security service
WatchGuard constateert bovendien een groeiende vraag naar zijn cloudgebaseerde security-service, Reputation Enabled Defense. Daarmee krijgen bedrijven en hun medewerkers vanuit de cloud bescherming tegen virussen, malware, spyware, keyloggers, botnets en andere bedreigingen op het web. Het resultaat hiervan is een snellere en productievere websurfing-ervaring.

WatchGuard biedt momenteel zeven add-on security services voor zijn 'all-in-one' XTM appliances, waaronder Application Control, WebBlocker, Gateway Antivirus, Reputation Enabled Defense, spamBlocker, Intrusion Prevention en LiveSecurity. Deze services zijn zowel beschikbaar als pakket als separate services, afhankelijk van de behoefte.

Quote
"In de huidige economische omstandigheden telt elke euro. Onze UTM-oplossingen worden in toenemende mate erkend als de optimale manier om netwerken te beveiligen en gevoelige data te beschermen", zegt Etienne van der Woude, Sales Manager Benelux bij WatchGuard Technologies. "WatchGuard's voortdurende recordgroei is te danken aan bedrijven die optimaal waarde uit hun netwerkbeveiliging willen halen."

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard's eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De 'Extensible Content Security' (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

Kijk voor meer informatie op www.watchguard.com.

Contact
Maria Pinto
Marketing Manager EMEA
WatchGuard Technologies
+31 (0)70-711 20 87
[email protected]

Aleksandra Andjelic
Co-Workx
+31 (0)6-24 24 56 79
[email protected]