(Persbericht) Net als ieder jaar, heeft het onafhankelijke onderzoeks- en adviesbureau Common Sense Advisory (CSA) ook dit jaar weer een overzicht gepubliceerd van de grootste vertaalbureaus. Dit jaar is het project uitgebreid om 15 nieuwe posities in de lijst op te nemen, waardoor er nu 50 bedrijven zijn vermeld over het fiscale jaar 2010. Van in totaal 25.256 geanalyseerde bedrijven, verrichte CSA een gedetailleerde assessment van 912 vertaalbureaus.

Vertaalbureau Skrivanek bevestigde wederom zijn positie als globale marktleider. Op basis van het aantal filialen, staat Skrivanek in de top 3 van alle vertaalbureaus. Op basis van het aantal werknemers staat Skrivanek op plek 23. Met betrekking tot de bedrijfsomzet van 2010 en het algemene marktaandeel, neemt Skrivanek de 31ste plek in van de grootste vertaalbureaus ter wereld.

Over het algemeen kan men de conclusie trekken dat de vertaalmarkt groeiende is, zij het met een mindere groei dan verwacht, met een gemiddelde van 7,41%. Aan de andere kant werd er wel 3 miljard dollar meer uitgegeven aan vertaaldiensten.

Wat opvalt is dat van de totale omzet van bijna 30 miljard slechts 17% voorkomt uit de top 50 vertaalbureaus. Alle andere 24.344 vertaalbureaus genereren samen het resterende deel van de omzet (83%) wat een aanzienlijk en tegelijkertijd zeer verdeeld deel van de markt is.
In het onderzoek worden de marktleiders van de vertaalindustrie beoordeeld op basis van omzet, het aantal vestigingen en het aantal medewerkers.

Sinds 2006 staat vertaalbureau Skrivanek genoteerd in dit onderzoek naar de grootste vertaalbureaus ter wereld. Vertaalbureau Skrivanek ziet de vermelding in de top 50 van vertaalbureaus als bewijs van succesvol zakendoen in de vertaalbranche. Het succes is mede te danken aan het bieden van hoge kwaliteit en concurrerende diensten.

Een volledige lijst van de vermelde vertaalbureaus en gedetailleerde informatie over het onderzoek kunt u vinden op de website van Common Sense Advisory: http://www.commonsenseadvisory.com/