(Persbericht) Amsterdam, zaterdag 10 oktober 2010- Men wordt zich er steeds meer van bewust dat het internet een verzamelbak is van informatie die oneindig lang te raadplegen blijft. Vaak beseft iemand dat pas als deze bijvoorbeeld een oude advertentie van jaren geleden tegenkomt door op zijn of haar telefoonnummer te googelen.
Informatie op websites blijkt schaamteloos te worden gecopieerd en het is dan ook vaak praktisch onmogelijk om informatie te verwijderen. Dit lijkt niet zo vervelend maar stel je eens voor; Je hebt ooit eens een contactadvertentie geplaatst en bent inmiddels al jaren voorzien van een leuke partner. Voor iedereen die jouw telefoonnummer intoetst blijft deze advertentie voor altijd zichtbaar. Ook als je allang een ander telefoonnummer hebt blijft dit oude nummer nog altijd aan jou te linken voor een ervaren webgebruiker.
Enkele bedrijven springen hier handig op in, zo heeft Voipmedia uit Breda bijvoorbeeld de mogelijkheid gecreerd om teggen betaling van 80 eurocent een 0900 berichtenbox aan te maken die dan gebruikt kan worden in advertentie uitingen. Zo wordt het aangaan van nieuwe contacten via het internet een stuk makkelijker en veiliger.