(Persbericht) Naarden, 21 juli 2011 Stichting SURF heeft voor Nobel, strategisch IT-partner voor de mid-market, gekozen als leverancier van haar geïntegreerde web-oplossing om efficiënter om te kunnen gaan met relatiegegevens en inschrijvingen op haar evenementen. SURF is een organisatie die de kwaliteit van het hoger onderwijs wil verbeteren met behulp van IT. Met deze geïntegreerde oplossing, Synergy Enterprise gekoppeld met een webportal in Mendix, kan SURF op een geautomatiseerde manier contacten met haar relaties onderhouden, documenten beheren, selecties maken en factureren.

SURF voert permanent innovatieprojecten uit met hogescholen en universiteiten. De resultaten van deze projecten worden teruggekoppeld om de behaalde resultaten en opgedane kennis te delen en beschikbaar te stellen aan de instellingen. Deze terugkoppeling kan plaatsvinden in de vorm van bijvoorbeeld een evenement, een seminar of een cursus waarvoor men zich kan inschrijven. Met de nieuwe geïntegreerde web-oplossing wordt deze inschrijving automatisch gekoppeld met het relatiebeheer, het documentbeheer en de financiële administratie. Hierdoor worden de snelheid en de kwaliteit van het inschrijvingsproces vergroot, kunnen er sneller en betrouwbaardere selecties worden gemaakt voor bijvoorbeeld aanvullende evenementen en kan er sneller worden gefactureerd.

Edwin van der Zalm, directeur bedrijfsvoering bij SURF: à¢â‚¬Å“Voor ons was dit het eerste project dat wij met Nobel hebben uitgevoerd. Ondanks dat het een zeer lastig project was, hadden wij het volste vertrouwen in de aanpak van Nobel. Ze hebben lef en durven nieuwe wegen in te slaan. Voor hen staat de wens van de klant voorop, ik heb niet eerder zo‘˜n gedreven groep mensen meegemaakt. Wij zijn dan ook tevreden met het resultaat.à¢â‚¬

----------------------
Over Stichting SURF
In SURF werken universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen samen aan grensverleggende ICT-innovaties. SURF werd in de jaren tachtig opgericht door de gezamenlijke Nederlandse universiteiten, de HBO-raad en de onderzoeksinstellingen. Zij gaven hiermee antwoord op de uitdaging van ICT, een gebied waarop Nederland destijds een achterstand had. Inmiddels is SURF bijna vijfentwintig jaar actief. Met de snelle ontwikkeling van ICT groeide ook haar werkgebied. SURF levert nu een breed scala aan diensten, waar honderdduizenden studenten en medewerkers intensief gebruik van maken.

SURF bestaat uit vier organisaties met een eigen werkterrein: SURFfoundation, SURFnet , SURFdiensten en SURF Shared Professional Services.

Over Nobel
Nobel is een strategische ICT-partner voor de mid-market en biedt, via zowel het Cloud platform als on-premise, alle services waarop klanten hun business kunnen ondersteunen. Hierbij staat het ontzorgen van de ondernemer centraal en helpt Nobel de bedrijfsvoering van klanten te optimaliseren en te innoveren, waarmee zij kostenbesparingen en nieuwe business kansen kunnen realiseren. De diensten van Nobel zijn ondergebracht in drie business units: Managed ICT (Cloud Computing, Outsourcing, netwerken, communicatie en beveiliging), Business Solutions (zakelijke dienstverlening, logistiek, business intelligence en SAAS-concepten) en Document Group (documentmanagement en -output). Nobel werkt intensief samen met partners als Microsoft, Exact, HP, Xerox, Cisco en Mendix. Meer informatie over Nobel vindt u op www.nobel.nl.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Carola Rijnbeek
035-5822730
[email protected]