(Persbericht) Wat is stress?

Iedereen ervaart in zijn of haar leven stress, de een is hier gevoeliger voor als de ander.Als je stress hebt kun je dit merken aan je lichaam, je hart gaat sneller kloppen, je bloeddruk stijgt, je spieren spannen samen, en zo zijn er nog een aantal dingen die je aan je lichaam kunt merken als je stress ervaart.

Je lichaam gaat in bepaalde stress volle situaties bepaalde stofjes aanmaken waaronder adrenaline en cortisol.Stress kan de mens juist ook helpen door in bepaalde situaties die stress vol zijn alert te worden.

Kijk maar eens terug naar een situatie waar er iets engs gebeurde, je voelt het aan heel je lichaam dat die bepaalde situatie niet fijn is, als reactie ga je dus veel adrenaline aanmaken en mocht je plotseling ergens onverwacht op moeten reageren dan zal je lichaam dit sneller doen als normaal.

Je lichaam kan ook veel meer kracht produceren als je gestrest bent in een benauwde situatie.

Welke soorten stress kennen wij?

We kennen diverse soorten stress in ons leven, denk bijvoorbeeld aan financiele stress, dit is toch in onze maatschapij de meest voorkomende stress, omdat alles in ons leven samenhangt met geld.

Dan hebben we nog werkstress, dit kan bijvoorbeeld komen door deadlines die je moet halen op het werk, de druk van collega‘˜s waar je het niet goed mee kan vinden enz..

Relatiestress ook veel voorkomend in het menselijk leven, bijvoorbeeld door scheiding, overlijden van de partner, ruzies.

Vakantiestress, je zou het bijna niet geloven, je gaat op vakantie en daar kijk je het hele jaar al naar uit en dan ga je hier ook nog stress over krijgen, toch gebeurd dit vaker als je denkt.

Hoe dan vraag je je mischien af, nou dit komt vaak omdat alles op het laatste moment nog moet worden geregeld, de paspoort nog niet in orde bijvoorbeeld, of de huur maatschapij waar je je auto huurt laat niets horen, spullen inkopen voor dat je weg gaat, dit brengt best allemaal wel wat stress met zich mee ook al verneem je het niet echt, vaak kun je dit pas vernemen als je op de plaats van bestemming bent.

Je kunt minder goed tegen de hitte, de kinderen zijn sneller vervelend in je ogen.

Probeer dus ruim van te voren alles geregeld te hebben en ga uitgerust op vakantie.

Ik zou nog even een paar soorten stress opsommen hieronder, op mijn blog ga ik in de loop van de tijd alles behandelen dus houd dit in de gaten als je interesse hebt.

gezondheid stress

sport stress

posttraumatische stress

burn out

media stress

vakantie stress

relatie stress

werk stress

financiële stress

Houd mijn blog in de gaten en ik probeer zoveel mogelijk van alle soorten stress, maar ook andere dingen over persoonlijke ontwikkeling te behandelen.

http://www.haalmeeruithetleven.nl