(Persbericht) Tashi Norbu in de Westergasfabriek
De Tibetaanse kunstenaar Tashi Norbu bouwt een grote contemporary zandmandala tijdens het Global Mala Festival dat op zaterdag 24 september a.s. georganiseerd wordt op het Westergasfabriekterrein. Bij het bouwen hiervan - dat de gehele dag duurt - wordt hij ondermeer geassisteerd door de Bhutanese kunststudent Passang Tobgay.

Ceremoniële verstrooiing
Na het gereedkomen wordt de zandmandala ceremonieel verstrooid. Dit bijzondere ceremonieel wordt in gang gezet door dansers, die met hun dans helpen het zand in beweging te krijgen. De Chinese artiest Julie O‘˜Yang zal dit ceremonieel begeleiden met haar wonderschone poetry, muzikaal onderbouwd door de klarinettist Ditmer Weertman.

Overige activiteiten
Gedurende het gehele dag is er in het gebouw De Openbare Verlichting tevens een expositie te bezichtigen van de Tibetaanse kunstenaars, aangesloten bij Tibet House Holland. In een winkel worden producten verkocht ten behoeve van de activiteiten van Tibet House Holland.

Beeldende kunst van Tashi Norbu
Bent u geïnteresseerd in werk van de Tibetaanse autonoom beeldend kunstenaars aangesloten bij Tibet House Holland? In het Wereldmuseum te Rotterdam worden op dit moment meerdere werken geëxposeerd worden, waaronder werken van Tashi Norbu.

Tashi Norbu: http://www.tashinorbu.be/

Tibet House Holland: http://www.tibethouse.nl

Nadere informatie: Tashi Norbu: [email protected]
of Simone de Waal van Tibet House Holland: [email protected]