(Persbericht) Persinformatie
TimoCom een vaste onderdeel van de business strategie van Geodis

Coà¶peratie resulteert in tienduizenden extra vrachtaanbiedingen
Parijs/Dà¼sseldorf 11-05-2011 Wie tot de grootste logistieke dienstverleners in Europa behoort, moet iets verzinnen om efficiënt grensoverschrijdend te kunnen opereren. Dat heeft de Franse Geodis Group dan ook gedaan en is tot de juiste uitkomst gekomen: TimoCom Soft- und Hardware GmbH, provider van Europa's marktleidende vracht- en laadruimtebeurs TC Truck&Cargo® en het aanbestedingsplatform TC eBid®, ondersteunt Geodis' voortaan zowel internationaal als ook in Frankrijk nationaal.

Begin dit jaar zijn de samenwerkingsovereenkomsten tussen Geodis en TimoCom ondertekend. Vervolgens ging alles heel snel: Al in de eerste maand plaatste Geodis ruim 33.000 vrachtaanbiedingen op TC Truck&Cargo®. Daardoor stonden TimoCom-klanten dagelijks meer dan 1000 vrachten extra ter beschikking en het worden er iedere dag meer. Uiteraard profiteert ook Geodis zelf van de samenwerking, want alleen bij TimoCom komt de logistieke dienstverlener in contact met meer dan 85.000 gebruikers in 44 Europese landen. En dat is precies waar het de Parijse onderneming om te doen is, want met behulp van TimoCom wil de Geodis Group haar Europese expansiekoers consequent voortzetten.

De service is top

Doorslaggevend voor Geodis' keuze voor TimoCom waren naast de uitstekende reputatie van de transportbeurs ook de internationale oriëntering en de speciaal ingerichte programma-interface TC Connect. Daarmee is de gehele Geodis Group in heel Europa op TC Truck&Cargo® aangesloten. Dat voorkomt transmissiefouten en levert een flinke tijdsbesparing op, omdat de aanbiedingen slechts in à©à©n systeem ingevoerd en vervolgens automatisch overgedragen worden. Christophe Gaultier, Geodis Direction Production & Qualità©, onderstreept het strategische belang dat zijn onderneming aan de samenwerking met TimoCom toekent: à¢â‚¬Å¾Met het oog op haar krachtige internationale ontwikkeling wil Geodis haar filialen - door samenwerking met TimoCom - een breder spectrum aan toeleveranciers aanbieden. Door TimoCom als interface te introduceren, bieden wij onze gebruikers de mogelijkheid, hun productiviteit te verbeteren en zich verder te ontwikkelen. Het is heel belangrijk met dienstverleners te werken die een hoge kwaliteit bieden en met een vrachtbeurs, die de vervoerders zorgvuldig selecteert.à¢â‚¬

Al gauw wordt duidelijk: Of het nu gaat om veiligheidsaspecten of service, nationale of internationale routes TimoCom is de juiste partner wanneer het erom gaat, businesspotentieel optimaal te benutten.

Meer informatie over TimoCom en Geodis vindt u tevens op www.timocom.nl en/of www.geodis.com.