(Persbericht) Hamburg, 26 oktober 2010 Het online vertaalbureau tolingo biedt met onmiddellijke ingang een belangrijke nieuwe service aan: het vertalen van algemene voorwaarden. Voor de vertaling van specialistische juridische teksten stelt tolingo een speciaal samengesteld team van professionele vertalers ter beschikking.

Als gevolg van de internationalisering is niet alleen het vertalen van overeenkomsten van belang, maar ook - speciaal voor websites - het vertalen van algemene voorwaarden. Het wereldwijde netwerk van tolingo bestaat uit meer dan 6.000 gecertificeerde professionele vertalers. Specialistische juridische teksten worden vertaald door deskundigen die afkomstig zijn uit de rechtsgeleerdheid en de economische wetenschappen.

"Zowel de uitstekende taalvaardigheid als vakkundigheid van onze vertalers zijn doorslaggevende kerncompetenties voor ons", verklaart Hanno von der Decken, directeur van tolingo. Door het systeem dat tolingo hanteert krijgt elke tekst de beste vertaler toegewezen. De algemene voorwaarden worden zodoende door speciaal geselecteerde juristen vertaald, in het land van de doeltaal. Ter afronding worden deze teksten door een tweede corrector gecontroleerd. "Op deze wijze kunnen wij de juiste vakterminologie garanderen en een vertaling van hoog niveau", verduidelijkt Von der Decken.

Tolingo waarborgt volledige veiligheid voor alle vertalingen. Deze belofte is gestoeld op een in eigen beheer ontwikkeld veiligheidssysteem dat uit drie fasen bestaat. Klanten kunnen hun algemene voorwaarden snel en eenvoudig op de website van tolingo plaatsen. De prijs en de levertijd worden per omgaande getoond. "Onze klanten profiteren van de snelheid van onze online diensten. De kostenbesparingen die daardoor mogelijk zijn, laten we meteen aan onze klanten ten goede komen", vult Von der Decken aan.

Perscontact: Rebekka Mà¼ller; tolingo GmbH, Planckstr. 13, 22765 Hamburg, tel. +49 40 413 583 302,
e-mail: [email protected], web: http://www.tolingo.nl, http://www.tolingo.de, http://www.tolingo.com

Het online vertaalbureau tolingo is in 2008 opgericht. Het bedrijf heeft 30 medewerkers in Hamburg en wereldwijd meer dan 6.000 gecertificeerde vertalers, waartoe klanten via www.tolingo.de toegang hebben - 24 uur per dag. De taalexperts zijn afkomstig uit 26 belangrijke vakrichtingen en leveren kwalitatief hoogstaande vertalingen, variërend van een sollicitatiebrief, gebruiksaanwijzing en zakelijk aanbod tot juridische documenten. Klanten kunnen bij tolingo kiezen uit meer dan 220 verschillende talencombinaties.