(Persbericht)
1. Gebroeders Hans en Willem Anker
Hans en Willem Anker zijn 2 Nederlandse strafpleiters. Dit beruchte duo heeft al aardig wat grote zaken op hun naam staan. Zoals de moord op Milly Boele, de Volendamse cafà©houder Jan Veerman en Ferdi E. (moord op topman Ahold, Gerrit Jan Heijn) Opvallend, is dat ze regelmatig zaken aannemen die andere advocaten niet aannemen. Vaak is het geen kwestie van geld maar juist principiële kwesties. Op dit moment werken ze ook aan de beruchte zaak van Robert M.

2. Bram Moszkowicz
Bram Moszkowicz heeft veel uiteenlopende zaken onder zijn clientà¨le. Van Cor van hout tot aan Patty Brard. Een opvallende cliënt van Bram was Desi Bouterse, vooral de verdenkingen van een opgebouwde vriendschap tussen de twee schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Zo zouden ze dansend zijn gespot op de dansvloer van een hotel in Paramaribo waar de twee op dat moment verbleven. Op dit moment is Bram Moszkowicz de advocaat van Geert Wilders.

3. Theo Hiddema
The Hiddema begon zijn carrià¨re met een stage bij de vader van Bram Moszkowicz. In 1981 begon hij zijn eigen advocatenbureau. Hij heeft verschillende spraakmakende strafzaken op zijn naam staan zoals de zaak tegen de bende van Venlo en de vrijspraak van Haitske van de Linde.
Behalve zijn spraakmakende zaken staat Theo Hiddema ook bekend om zijn ongenuanceerde uitspraken. Zo is hij sinds 15 april voor 2 weken geschorst omdat hij zijn ex-cliënt ´een onbetrouwbaar sujet‘˜ en ´een stuk addergebroed noemde‘˜

4. Evert Hingst
Evert Hingst begon zijn carrià¨re als jurist en fiscalist. Behalve dat is Evert Hingst vooral bekend door de meerdere verdenkingen dat hij zou mee werken aan witwaspraktijken. In 2006 maakt Vrij Nederland bekend dat Evert Hingst infiltrant zou zijn in de onderwereld. Hij zou beschikken over veel vertrouwelijke politiedossiers en was goed bekend met Willem Holleeder en Dino Soerel. Hij werd in 2005 op 36-jarige leeftijd vermoord.

5. Geert Jan Knoops
De meest geruchtmakende zaak die Geert Jan Knoops heeft behandeld is de zaak van Wilco Viets en Herman du Bois (Puttense moordzaak). Deze twee mannen werden beide onterecht veroordeeld voor 10 jaar gevangenisstraf. Na het uitzitten van twee derde van hun straf zijn ze vrijgesproken met een schadevergoeding van 1,8 miljoen euro.
Geert Jan Knoops wordt vaak gedreven door zijn idealisme en intellectualisme. Wat hier mooi aan is, is dat hij vaak voor zaken kiest waar hij financieel niet echt beter van wordt. Zo is hij betrokken geraakt bij het opzetten van een nieuw rechtsstelsel in Sierra Leone.