(Persbericht) ASA Student en Ad Rem Young Professionals wijzen werkgevers op veranderende arbeidsmarkt

Almere, 2 augustus 2011 ASA Student, grootste specialist in bemiddeling van studenten, en Ad Rem Young Professionals, specialist in werving & selectie en detachering van Young Professionals, hebben een Trendrapport opgesteld om werkgevers handvatten te bieden voor de werving van het nieuwe arbeidspotentieel: de Young Professional 2.0. Via een online Realitycheck krijgen werkgevers inzicht in de veranderingen op de arbeidsmarkt en de noodzaak om in te spelen op de behoeften van de Young Professional 2.0. Na deze check biedt het Trendrapport uitgebreide informatie over het nieuwe arbeidspotentieel en laat het bedrijven zien hoe zij deze doelgroep het beste aan zich kunnen binden.

Veel werkgevers weten dat ze voor een uitdaging komen te staan op gebied van hun arbeidsmarktbeleid. De arbeidsmarkt vergrijst en ontgroent in rap tempo en hierdoor is de Young Professional 2.0 een waardevolle vangst. Deze Young Professionals bieden bedrijven toegang tot nieuwe technologie en actuele kennis uit de schoolbanken. Daarnaast willen zij zich graag verder ontwikkelen in de praktijk. Door hen te laten leren van de ´Babyboomers‘˜ die de komende jaren met pensioen gaan, kunnen bedrijven hun kennis borgen en tegelijkertijd de Young Professional 2.0 een interessant ontwikkeltraject aanbieden.

De benadering van deze groep vergt echter een andere aanpak dan de meeste werkgevers gewend zijn. Zo kijken deze Young Professionals het eerst naar de sfeer en cultuur en ontwikkelmogelijkheden binnen een bedrijf en wordt online oriëntatie steeds vaker het startpunt voor het zoeken naar een baan, waarbij de online reputatie dus ook steeds belangrijker wordt voor bedrijven.

Katinka Habermehl-Reuling, algemeen directeur van ASA Student vertelt: à¢â‚¬Å“Deze veranderingen in het arbeidspotentieel vergen aanpassingen van bedrijven. Wij merken dat veel organisaties niet goed weten wat zij moeten veranderen en hoe ze dit moeten aanpakken. Met het Trendrapport Young Professionals 2.0 bieden we de werkgever inzicht in deze nieuwe generatie. Daarnaast bieden we handvatten om hen te helpen bij het herzien van het personeelsbeleid.à¢â‚¬

-------------------------
Noot voor de redactie: het Trendrapport Young Professionals 2.0 is op te vragen via: [email protected]

Over ASA
Al 40 jaar is ASA dà© specialist als het gaat om de bemiddeling van HBO- en WO-studenten naar bijbanen, studiegerichte bijbanen, traineeships en starterfuncties. Door ons uitsluitend op studenten en (bijna) afgestudeerden te richten, bieden wij u toegang tot een enorme groep van intelligente, gemotiveerde, hoog opgeleide en initiatiefrijke medewerkers.

ASA heeft ruim 40 vestigingen in studentensteden - waarvan een aantal in de onderwijsinstellingen zelf. Door de krachten te bundelen met sterke partners, beschikt ASA over ruim 300.000 cv‘˜s. Dit is circa 45% van het totale aantal HBO- en WO-studenten in Nederland. Vanaf de eerste studiedag communiceren wij met onze studenten. We benaderen ze in hun eigen wereld, via hun eigen platforms. We begrijpen wat hen beweegt en bieden hen meer dan alleen werk. Onze aanpak is onderscheidend en biedt bedrijven altijd een geschikte match. Een student voor een eerste bijbaan en uiteindelijk als een talent op zoek naar een starterfunctie. ASA heeft de dienstverlening in drie specialisaties verdeeld:
à¢â‚¬¢ ASA Student voor een geschikte student op elk moment.
à¢â‚¬¢ ASA Student Campus biedt hoog opgeleide studenten met een specialisme.
à¢â‚¬¢ Ad Rem Young Professionals is dà© specialist in hoger opgeleiden met 0 tot 5 jaar werkervaring.

Meer informatie:
Marcommit PR
Ellis Akkermans en Denise van Ooijen
Tel. 035-5822730
E-mail: [email protected]