(Persbericht) Zaterdag 3 september ´11 betreedt Typhoon (Fakkelbrigade, Lowlands, Oerol, North Sea Jazz) voor het eerst het podium met een muziekgebarentolk. Samen met zijn live-band treedt deze MC en poëet op tijdens MuteSounds, een festival voor dove en (slecht) horenden, in Strandpaviljoen Buiten in Scheveningen.

De unieke combinatie van een MC, muziekgebarentolk en live-band vormen een ware toevoeging voor het concept van MuteSounds. De gezongen tekst, die vol emoties zit, wordt door de muziekgebarentolk op een expressieve manier vertaald via gebaren. Een prachtige ervaring voor het publiek.

Quote Glenn de Randamie (Typhoon)
à¢â‚¬Å“Het is voor ons een uitdaging om het optreden nog intenser neer te zetten voor o.a. het dove publiek. Wij geloven juist in het prikkelen van de overige zintuigen. De sfeer die er dan ontstaat, en de energie die vrijkomt, brengt ons samen met het publiek tot een hoger niveau. We hebben er zin in!à¢â‚¬

MuteSounds staat bekend om zijn niet alledaagse concept en trakteert het publiek keer op keer op een beleving van muziek, waarbij de zintuigen op een unieke wijze worden geprikkeld. Het team van MuteSounds is om die reden continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de emotie van muziek te vertalen.

Muziek kun je immers niet (alleen) horen, maar ook zien en voelen. Met een trilvloer, theateracts, interactieve installaties, lichtshows, videoprojecties en smaaksensaties laat MuteSounds zien dat muziek meer dan een beat alleen is.

MuteSounds introduceert dit jaar voor het eerst het smaakloket, gepresenteerd door theatercollectief Nynokë. Op spectaculaire en onvergefelijke wijze maakt het publiek kennis met à¢â‚¬Å“theater met een smaakjeà¢â‚¬ . Speciaal, kleurrijk en verrassend. Een moment dat door iedereen geproefd en beleefd mag worden.

Achtergrond MuteSounds
MuteSounds begon in 2008 als een onschuldig afstudeerproject van vier Haagse studenten van Hogeschool Inholland. Ondertussen is het uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend festival voor doven, slechthorende à©n horenden, waarbij de zintuigen op een unieke manier geprikkeld worden.

MuteSounds wordt mede mogelijk gemaakt dankzij:
Comfoor, Fonds1818, Fonds Nuts Ohra, Gemeente Den Haag, Haags Groene Kruis Fonds, Hogeschool Inholland Den Haag, Hulskamp audiovisueel, Madurodam Steunfonds, MAKS Event Management, Museumnacht Den Haag, NSGK voor het gehandicapte kind, Paard van Troje, Prins Bernhard Cultuurfonds, Smits light & Sound, VSBFonds.

MUTESOUNDS
Datum: zaterdag 3 september 2011
Locatie: Strandpaviljoen Buiten, Zwarte Pad 67, Scheveningen
Prijs: vvk 10 euro / deur 15 euro
Voor meer informatie over het programma, de locatie en kaartverkoop zie; www.mutesounds.nl

Voor het laatste nieuws rondom MuteSounds kunt u ons volgen op Twitter: www.twitter.com/mutesoundsDH

Noot voor de redactie niet ter publicatie:
voor een interview, beeldmateriaal en meer informatie kunt u contact opnemen met

Maks Oosterbaan
Woordvoerder MuteSounds
tel: 06 - 16 94 84 01
e-mail: [email protected]
website: www.mutesounds.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular