(Persbericht) Jaarlijks raken in Nederland zo‘˜n 3800 thuiswonende ouderen zodanig gewond door een valincident dat ze op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis behandeld moeten worden. Het Careyn Consultatiebureau voor Senioren in Spijkenisse organiseert daarom op 9 november as. een themabijeenkomst over valpreventie voor belangstellenden vanaf 60 jaar in Spijkenisse. De bijeenkomst wordt geleid door fysiotherapeute Christine van Amstel-Dijkstra.

Tijdens de bijeenkomst wordt informatie gegeven over o.a.: waar gebeuren de meeste valpartijen, hoe komt het dat mensen vallen en wat kan iemand er zelf aan doen om dit te voorkomen. Ook worden er oefeningen gegeven om spieren steviger te maken.
De themabijeenkomst vindt plaats in Ontmoetingscentrum De Mei, W. Churchilllaan 31 op woensdagmorgen 9 november en duurt van 10.00 tot 12.00 uur.

Deelname aan de themabijeenkomst is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via Careyn Klantenservice 088 123 99 88.

Consultatiebureau voor Senioren
Careyn vindt het belangrijk dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Het Careyn Consultatiebureau voor Senioren is gericht op het voorkomen en vroegtijdig opsporen van problemen bij senioren vanaf 60 jaar. Senioren kunnen kosteloos een bezoek brengen aan het Careyn Consultatiebureau voor Senioren.