(Persbericht) Een ring uitzoeken voor je partner en wellicht ook à©à©n voor jou- is niet zo eenvoudig als het lijkt. Vooral als het gaat om je verloving of bruiloft zijn de ringen voor je partner waarschijnlijk enorm belangrijk. Aan jou de zware taak de perfecte ring te vinden.

De beste manier om te beginnen met je zoektocht naar een geschikte ring voor je partner, is haar om advies vragen. Of beter nog: laat haar de ring zelf uitzoeken. Ze zal die ene ring namelijk elke dag dragen. Het moet 100% perfect zijn! Bedenk, als je twijfelt of je haar hulp moet inschakelen, dat ze het zeer waarschijnlijk enorm zal waarderen dat je het haar vraagt.

Wil je het toch zelf doen, zodat je haar kunt verrassen? Prima, met een beetje moeite, tijd en de volgende tips vind je vast de ideale ring voor je partner!

Opletten
Let eens op welke sieraden en ringen ze het meest draagt. Heeft ze bijvoorbeeld een voorkeur voor een metaalkleur zoals witgoud of platina of draagt ze veel zilver en goud? Check ook wat voor stijl haar meest gedragen sieraden hebben. Vintage, klassiek, elegant en lieflijk of modern, hip en chic? En houdt ze niet van diamanten? Dan zijn saffieren en robijnen uitstekende alternatieven.

Wat staat goed bij haar hand?
Een verlengde diamant, zoals een marquise of ovaal, kan korte vingers langer doen lijken. Let wel op dat je niet het tegenovergestelde effect bewerkstelligt, doordat je een te lange diamant kiest.

Een brede band maakt vingers juist korter dan dat ze in werkelijkheid zijn. Denk daarom altijd proportioneel: Heeft je partner lange vingers? Dan kan ze ´dikkere‘˜ ringen dragen. En heeft ze vrij forse handen? Kies dan liever geen ´dunne‘˜ ring.

Levensstijl en maat
Zorg dat de ring past bij haar levensstijl. Ze draagt hem immers elke dag. Denk dus aan haar baan. Werkt ze in een nette, professionele omgeving? Dan kun je beter geen kleurrijke, alternatieve of te opvallende ring uitkiezen.

Vanzelfsprekend is de maat van de ring erg belangrijk. Heeft ze die ene ring die ze erg vaak om haar ringvinger draagt, een dag niet om? Neem hem mee en laat hem opmeten bij een specialist.

Denk aan je budget
Ringen hoeven helemaal niet duur te zijn. Ook partner ringen niet. Je hebt genoeg betaalbare opties als je je geen dure diamanten kunt veroorloven. Een solitaire ring met een kleine edelsteen kan al heel elegant en mooi zijn. En er zijn ook genoeg betaalbare ringen met meerdere kleine steentjes te verkrijgen.

Tot slot hou je vanzelfsprekend ook rekening met je eigen smaak, want ook jij draagt de bijpassende ring voortaan elke dag. Veel succes met het vinden van de perfecte ringen voor je partner en voor jou!