(Persbericht) Gevonden worden waar men gaat zoeken!

Dat is het doel van www.vindeengrafischvormgever.nl.

Ieder bedrijf, instelling, vereniging, maar ook vele consumenten zijn wel eens op zoek naar een vormgever c.q. ontwerper. Hetzij voor het ontwerp van een logo of advertentie, hetzij voor autoreclame, een bedrijfsfilm of een gehele conceptontwikkeling.

www.vindeengrafischvormgever.nl is een website waar professionele vormgevers zich met hun portfolio per specialisatie kunnen presenteren zodat potentiële klanten gericht, op eenvoudige wijze, een vormgever passend bij hun wensen kunnen vinden. www.vindeengrafischvormgever.nl is ontwikkeld met de doelstelling om opdrachtgevers en professionele opdrachtnemers op het gebied van vormgeven bij elkaar te brengen.

Hoe?
Vormgevers presenteren zichzelf met portfolio, per specialisatie. De ene vormgever zal goed zijn in logo‘˜s maken, terwijl een ander goed is in bedrijfsfilms. Op www.vindeengrafischvormgever.nl is het voor een potentiële klant eenvoudig zoeken. Zoekt men een vormgever voor een nieuw logo, dan staan de vormgevers hier met een aantal voorbeelden op de site, zodat snel een keus gemaakt kan worden voor die vormgever die qua stijl het beste aansluit bij de wensen van de klant.

De specialisaties die op de www.vindeengrafischvormgever.nl vermeld staan zijn:
Advertenties, Animaties 2D/3D, Apps, Autoreclame, Banners, Bedrijfsfilms, Beeldbewerking, Boeken, Brochures, Conceptontwikkeling, Flyers, Fotografie, Games, Gevelreclame, Huisstijl, Illustratie, Infographics, Logo ontwerp, Poster ontwerp, Verpakkingen, Vrij werk en Webdesign.

Naast het zoeken op specialisaties is het mogelijk te zoeken naar een vormgever die werkzaam is voor een specifieke branche.

Waarom?
Juist de branche van ontwerpen biedt een heel persoonlijk product aan. Het is geen kunstje wat iedereen klakkeloos kan kopiëren. Het betreft originaliteit, creativiteit, maar vooral ook verschil in smaak waardoor het heel erg belangrijk is dat men een goede manier vindt om zich te presenteren en zichzelf staande te houden tussen het grote aanbod.

Vormgevers
Voor vormgevers is de site interessant omdat er een platform/etalage geboden wordt waar zij hun producten c.q. specialisaties in beeld kunnen brengen om zo nieuwe opdrachtgevers te verleiden hun opdracht bij hen uit te zetten en hun marktbereik uit te breiden.

Klanten c.q. opdrachtgevers
De opdrachtgever hoeft niet meer het hele internet af te struinen naar die vormgever die het beste de opdracht kan uitvoeren. Op www.vindeengrafischvormgever.nl staan ze overzichtelijk bij elkaar zodat de klant snel een keus kan maken.

Tegelijkertijd is er voor een klant die liever een opdracht uitzet en offertes vergelijkt, de mogelijkheid gratis een opdracht uit te zetten waar vormgevers tegen een laag bedrag ´de lead‘˜ kunnen kopen en een offerte uitbrengen. Voor de opdrachtgever interessant omdat er een aantal serieuze offertes binnenkomen. Voor de vormgever interessant omdat zij extra mogelijkheden hebben op maat te offreren.

Marketing
Voor veel vormgevers is het lastig zich te handhaven tussen de enorme veelheid aan aanbod. Er is veel concurrentie, maar ook prijsvechters en en sites waar via een wedstrijd ontworpen wordt voor heel lage bedragen. www.vindeengrafischvormgever.nl biedt de professionele vormgever die zichzelf serieus neemt en een kwalitatief goed product aanbiedt, de mogelijkheid zich met portfolio te presenteren en zich op deze manier te onderscheiden van de concurrentie.

Op het gebied van grafisch vormgevers is er een dergelijke zoekfunctie nog niet aanwezig. Ook voor de grafisch vormgever is het noodzakelijk zichzelf op het internet te presenteren. Juist hier kunnen nieuwe klanten geworven worden. Internet is echter zo groot en complex dat het voor de individuele ontwerper bijna onmogelijk is om zichzelf op een prominente plaats op de resultatenpagina‘˜s van zoekmachines zoals google te positioneren. Dat kost nl. veel geld en tijd. Als de website niet bovenaan staat in de zoekmachines, wordt de website ook niet gevonden door nieuwe klanten. Wij gaan ons inzetten om met www.vindeengrafischvormgever.nl bovenin google te komen. Om op deze manier iedere vormgever een gelijke kans te bieden de potentiële klant te bereiken.

Tevens gaan we de social media inzetten om de site onder de aandacht te brengen en te houden, dit mede door het uitzetten van de potentiële opdrachten.

Inschrijven vormgevers
Vormgevers die zich voor 1 januari 2012 inschrijven kunnen zich een half jaar lang gratis op VindeenGrafischVomgever.nl presenteren en gratis leads ontvangen.