(Persbericht) Hoe houden MKB‘˜ers aandacht voor de gezondheid van hun medewerkers? Een aantal MKB bedrijven in de omgeving Nijmegen namen het initiatief om gezondheid hoger op de agenda te zetten in hun bedrijf. Samen met Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), TNO en Adaptics is een aantrekkelijk MKB netwerk ontstaan wat zich sterk maakt om de gezondheid en inzetbaarheid van werknemers binnen het MKB te verhogen.

Speciale MKB databank
Het netwerk Vitaal MKB is een netwerk voor MKB ondernemers die werk willen maken van gezondheid. Nieuwe wetgevingen (waardoor vroeger stoppen met werken voor oudere werknemers onaantrekkelijk is) en het willen bevorderen van een vitale en gezonde uitstraling houdt MKB bedrijven bezig. Hoe houdt je bijvoorbeeld oudere werknemers gezond. Zijn er voorbeelden van MKB bedrijven die dit succesvol doen? Kant en klare programma‘˜s zijn er nog niet voor handen. Daarom heeft Vitaal MKB het initiatief genomen om een databank op te zetten met goede praktijken voor gezond ondernemen voor het MKB. Een uniek project omdat hier goede praktijken zijn verzameld ( en worden verzameld) over hoe je in een MKB bedrijf allerlei gezondheidsvragen, maar ook positieve aandacht voor gezondheid en inzetbaarheid kunt aanpakken binnen het MKB bedrijf.

Bijeenkomsten Vitaal MKB
Daarnaast organiseert HAN een aantal bijeenkomsten voor MKB bedrijven die aan de slag willen met gezondheidsbevordering in hun bedrijf. Het doel van deze bijeenkomsten is naast het uitwisselen van goede praktijken, opdoen van nieuwe ideeën, maar ook kijken hoe er samengewerkt kan worden met HAN, TNO en Adaptics. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen bedrijven zich inschrijven voor voorlichtingsbijeenkomsten of een workshop die in het eigen bedrijf georganiseerd kan worden. Niet alleen gezondheid staat centraal in deze bijeenkomsten, maar ook het gezellig samen zijn en het netwerken en het uitbreiden van het eigen netwerk. De eerste bijeenkomst van vitaal MKB is op 26 mei 2011.

Wilt u ook deze mogelijkheden hebben voor uw bedrijf, of wilt u toegang tot de bijeenkomst, meld u zich dan geheel vrijblijvend en gratis aan bij vitaalmkb.nl. Ook voor meer informatie en toegang tot de databank kunt u daar terecht.www.vitaalmkb.nl