(Persbericht) Volanti.nl is met een zoekaanbod van ruim 5000 meubels de snelst groeiende online meubelgids van Nederland. Het succes van deze groei wordt verklaard door de unieke focus op gebruikersbeleving bij het online zoeken naar meubels. Geïnspireerd op de eenvoud van succesvolle websites zoals google.com of twitter.com zijn de oprichters van Volanti.nl ervan overtuigd dat de grootste kracht van een online meubelgids zit in de eenvoud en het gebruiksgemak. Geen overbodige toeters en bellen maar streven naar eenvoud in gebruikersbeleving.

Het concept van Volanti.nl wordt met opzet simpel gehouden. Het aanbod van meubelwinkels in Nederland wordt centraal aangeboden op www.volanti.nl. Op deze website wordt de bezoeker de simpele vraag gesteld: Wat zoekt u? Om hierop een antwoord te geven kan een keuze gemaakt worden uit een specifieke meubelcategorie eventueel aangevuld met een vrij zoekveld. Niks meer en niks minder. Pas in het zoekresultaatscherm worden beperkt aanvullende zoekmogelijkheden geboden zoals zoeken op plaats of postcode, zoeken op materiaal en zoeken op prijs.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat gebruikers van internetsites naast de geboden functionaliteit ook onbewust beïnvloed worden door elementen als kleurgebruik, schermvolgorde, menustructuren, plaatjes en taalgebruik. Wie continu en structureel kiest voor eenvoud (à¢â‚¬Å“less is moreà¢â‚¬) zal volgens marketing manager Lennert Pieters van Volanti.nl de komende jaren de grootste kans hebben om te overleven. Volanti.nl loopt hierin voorop in de meubelbranche. Lennert Pieters legt uit hoe hij aankijkt tegen de huidige consumentenmarkt: à¢â‚¬Å“Er is een duideijk beweging zichtbaar van een markt waarin producteigenschappen belangrijk zijn naar een markt waarin de merkbeleving als geheel belangrijk wordt. Mooi voorbeeld hiervan zijn de producten van Apple zoals de iPad. Een iPad koop je niet meer omdat er een bepaalde processor in zit of omdat er een grote harddisk inzit. Je koopt hem voor de complete merkbeleving. Alle aanbieders van producten en diensten zullen hiermee meer rekening moeten gaan houden om succesvol te zijn.à¢â‚¬

Meubelwinkels die zich willen aansluiten bij Volanti kunnen zich online registreren op www.volanti.nl of contact op nemen met Lennert Pieters via [email protected].

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular