De populariteit van de programmeertaal (PHP) voor de ontwikkeling van websites is over de jaren heen drastisch toegenomen. Hiermee is de vraag naar een goede PHP programmeur dus ook toegenomen en liggen de banen, op het gebied van ICT, voor het oprapen voor degene die kundig genoeg zijn in deze programmeertaal. Mocht jij een van de ICT vacatures willen scoren? Dan is het belangrijk dat je begrijpt wat een gewonen PHP programmeur onderscheidt van een goede PHP programmeur.

Hieronder een aantal nuttige/aanbevolen oefeningen voor een PHP programmeur:

à¢â‚¬¢ Maak gebruik van enkele quote tekens (´) voor strings. Het verschil van enkele en dubbele quotes is dat enkele sneller zijn, maar geen variabelen kunnen lezen. Een variabele is een onderdeel in het geheugen wat een waarde bevat. Ditkaneen getal of stuk tekst zijn. Een variable begint altijd met $

à¢â‚¬¢ String Output: Echo waardes gescheiden door komma‘˜s werken sneller. Sneller dan de concatenatie van strings of de variabelen inline zetten. Wanneer je gebruik maakt van komma‘˜s bij echo zorgt dit niet alleen voor een snellere laadtijd van je website.

Het zorgt e ook voor dat de site beter leesbaar wordt voor iedere teksteditor dat gebruik maakt van syntaxiskleuring. Dit is iets dat alleen een goede PHP programmeur zal ontdekken.

à¢â‚¬¢ Gebruik enkele quotes bij array indexes: Een array zonder quotes wordt behandeld al seen kale string en als constant gedefinieerd. Je code zal hoe dan ook gewoon werken omdat er geen symbool wordt gevonden voor deze string en daarom wordt het omgezet in een echte string. Door het gebruik van enkele qoutes wordt de code echter 7 keer sneller gelezen dan zonder quotes. Een goede PHP programmeur besteedt altijd extra aandacht aan de effectiviteit van de code.

à¢â‚¬¢ Gebruik nooit open tags:  Dit is een van de grootste fouten die een PHP programmeurkanmaken omdat dit XML parse conflictenkanveroorzaken. Hetkanmet name voor meer  problemen zorgen wanneer je de code verder wil gaan verdelen.

 à¢â‚¬¢ Vermijd reguliere expressies. PHP is overgestapt van POSIX naar PCRE. Gebruik bij basis strings zo weinig mogelijk ereg and preg functies. Zowel str_replace als  strtr zijn vele malen sneller.

 à¢â‚¬¢ Zet geen functies binnen een lus (ook wel loops of iteraties genoemd): Dit geld niet alleen specifiek voor een PHP programmeur maar voor iedere programmeur die met coeds werkt.

Wanneer je een functie in een loop zet, bespaar je maar 1 regel code ten koste van je performance van je code. Dit komt omdat de functie bij iedere loop wordt uitgevoerd en dat maakt de code inefficient wanneer het om een grote loop gaat.

à¢â‚¬¢ Vertrouw nooit op magic quotes: Magic quotes en register globals zijn beiden oude toepassingen binnen PHP die vroeger goed leken te werken maar uiteindelijk niet efficiënt blijken. Deze toepassingen kunnenleidentot programmer fouten, veiligheidsgaten en andere nadelige gevolgen. Maak daarom nooit meer gebruik deze toepassingen.

Als jij opzoek bent naar ICT vacatures dan zal je de nadruk moeten leggen op efficiëntie in het uitoefenen van het beroep als PHP programmeur. Die taak is niet erg moeilijk maar ook niet heel eenvoudig. Het enige datje hoeft te doen is een aantal basis zaken door te voeren in het uitvoeren van je programmeer oefeningen. Hierdoor zal je van een PHP programmeur veranderen naar een efficiënte PHP programmeur.