(Persbericht) Nieuwe release van WatchGuard XTM Operating System biedt verbeterde netwerk-, management- en rapportagefunctionaliteit

Den Haag, 5 december 2011 - WatchGuard Technologies introduceert zijn nieuwste security operating system voor de bekroonde XTM-familie van unified threat management appliances. Met deze nieuwe release krijgen bedrijven de beschikking over geavanceerde netwerkfunctionaliteit voor mobiele werknemers, alsmede uitgebreide management- en rapportagefuncties die goed inzicht geven in onder andere applicaties, bandbreedtegebruik en gebruikersgedrag.

Beveiliging voor mobiele apparaten
Een van de nieuwe functies in deze nieuwe release is de mogelijkheid om veilige verbindingen met mobiele toestellen te creëren. Door het ondersteunen van de IPSec-functionaliteit die al aanwezig is in Apple-apparaten, biedt WatchGuard gebruikers van iPhone's, iPad's en iPod touch een gemakkelijke manier om veilig toegang te krijgen tot bedrijfsbronnen, ongeacht plaats of tijd. Deze nieuwe XTM-functionaliteit is net zo gemakkelijk voor beheerders als voor eindgebruikers en komt tegemoet aan het groeiende bedrijfsmatige gebruik van deze populaire mobiele toestellen.

De WatchGuard-producten geven waardevolle informatie over het netwerkverkeer en patronen in het gebruik hiervan aan beslissers binnen de organisatie. De nieuwe release beschikt over een volledig nieuwe logging-interface die zorgt voor aanzienlijk snellere log-searching. Het eveneens volledig nieuwe interactieve rapportage-dashboard biedt een beknopte, gemakkelijk te interpreteren helicopterview van netwerkactiviteiten. Dit wordt gecombineerd met de drill-down mogelijkheid om meer te weten te komen over onder meer bepaalde gebruikers, applicaties en URL's.

Encryptie e-mail en firewall-regels
De nieuwe WatchGuard XTM-appliance software verbetert de beveiliging van het e-mailverkeer met Transport Layer Security (TLS), die op verzoek gevoelige e-mails versleutelt om elektronisch afluisteren te voorkomen. Bedrijven kunnen met de TLS-functie beleidsregels voor e-mail handhaven die encryptie voorschrijven voor sommige, of juist alle e-mails. Beheerders kunnen ook regels invoeren om niet versleutelde e-mails aan een bepaald e-mailadres of domein te blokkeren, of het gebruik van TLS af te dwingen als de remote server dat ondersteunt.

WatchGuard-appliances geven beheerders al sinds lange tijd de mogelijkheid om gebruikers- en groepsnamen te koppelen aan firewall-regels, wat de voorkeur heeft boven enkel IP-adressen. In de nieuwe release wordt single sign-on met Active Directory gebruikt om computers van eindgebruikers te mappen aan hun gebruikersnamen. Het voordeel hiervan is dat gebruikers niet eerst naar het login-scherm van de firewall hoeven te gaan voor ze het web op kunnen.

Ook de SSO Agent is in de nieuwe release verbeterd voor een betere detectie van aan- en uitlogactiviteiten door gebruikers. Dit maakt het gemakkelijker om beleidsregels voor individuen en groepen te definiëren, te handhaven en te controleren zonder dat er SSO-software op elke client-computer hoeft te worden geïnstalleerd.

WatchGuard en IPv6
WatchGuard blijft innoveren door het toevoegen van IPv6-functionaliteit. Deze fase wordt gevalideerd door het gouden Logo For Routing, dat bevestigt dat de basis, de packet-routing bouwstenen van IPv6, goed werkt. Deze release ondersteunt tevens statische netwerkrouting door de firewall. WatchGuard XTM-appliances die deze laatste versie draaien hebben ook het gouden Logo for Routing verkregen van ipv6ready.org.

"De ultieme firewall is het resultaat van voortdurende innovatie en productverbetering," zegt Etiënne van der Woude, Regional Sales Manager Benelux bij WatchGuard Technologies. "Deze release is een volgende stap op de voortgaande weg van onverslaanbare netwerk-beveiliging, data-protectie en geavanceerde rapportage."

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe release van WatchGuard's XTM-appliance software is nu beschikbaar en gratis voor gebruikers met een geldig WatchGuard LiveSecurity-abonnement.

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard's eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De 'Extensible Content Security' (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

Kijk voor meer informatie op www.watchguard.com.

Contact
Maria Pinto
Marketing Manager EMEA
WatchGuard Technologies
+31 (0)70-711 20 87
[email protected]

Aleksandra Andjelic
Co-Workx
+31 (0)6-24 24 56 79
[email protected]

Hans Lamboo
Co-Workx
+31 (0)6-16 64 86 70
[email protected]