(Persbericht) Derde kwartaal 2011 toont forse omzetstijgingen
Den Haag, 22 december 2011 - Marktonderzoeker Infonetics heeft WatchGuard Technologies uitgeroepen tot grootste leverancier in het MKB. De leverancier van multifunctionele security-appliances heeft op wereldwijd niveau de meeste verkopen gegenereerd binnen het segment tussen de 1.000 en 3.500 euro. WatchGuard heeft daarin een marktaandeel van 18,8 procent. Het is het vijftiende achtereenvolgende kwartaal waarin WatchGuard deze toppositie bekleedt.

WatchGuard rapporteert daarnaast in het derde kwartaal een sterke stijging van het aandeel in twee andere segmenten: de omzet van WatchGuard UTM security-appliances tussen 3.500 en 7.000 euro groeide met 31,7 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor, en in het segment tussen 7.000 en 21.000 euro met 65,7 procent.

Unified Threat Management
"WatchGuard is nu al een aantal jaren de eerste keus van het MKB als het om Unified Threat Management (UTM) gaat," zegt Etiënne van der Woude, Regional Sales Manager Benelux bij WatchGuard Technologies. "Het analistenrapport van Infonetics bewijst dat het aantal kleine en middelgrote bedrijven dat WatchGuard security-appliances implementeert sneller toeneemt dan de markt groeit."

Innovaties in security
WatchGuard heeft de enorme groei met name te danken aan innovaties. Zo kan bijvoorbeeld met alle nieuwe WatchGuard security-appliances veilig verbinding worden gemaakt met de iPhone, de iPad en de iPod touch. Daarnaast spelen sociale media een grote rol in de groei. WatchGuard Application Control geeft ondernemingen volledige controle over Web 2.0 applicaties, zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Niet alleen beschermt WatchGuard Application Control tegen de nieuwe generatie bedreigingen die zich richten op deze populaire applicaties; bedrijven kunnen nu ook direct vanuit de firewall bepalen of en in welke mate individuele medewerkers dergelijke applicaties mogen gebruiken.

Een andere innovatie is de cloud-gebaseerde security service Reputation Enabled Defense. Dit geeft bedrijven en medewerkers cloud-bescherming tegen virussen, malware, spyware, keyloggers, botnets en andere webgebaseerde bedreigingen en zorgt tegelijkertijd voor sneller en productiever webgebruik.

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard's eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De 'Extensible Content Security' (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

Kijk voor meer informatie op www.watchguard.com.

Contact
Maria Pinto
Marketing Manager EMEA
WatchGuard Technologies
+31 (0)70-711 20 87
[email protected]

Hans Lamboo
Co-Workx
+31 (0)6-16 64 86 70
[email protected]