(Persbericht) Hamburg, 10 november 2010 Alle gangbare webformaten kunnen nu rechtstreeks in het systeem van vertalernetwerk Tolingo geà¼pload worden. Het resultaat voor de klant is een vertaalde tekst in het oorspronkelijke formaat. Bedrijven kunnen daarom hun webteksten nu nog eenvoudiger en sneller professioneel in andere talen laten vertalen.

"Ons systeem filtert de te vertalen tekst uit de html- en xml-codes. Vervolgens wordt het aantal woorden vastgesteld", verklaart Hanno von der Decken, directeur van de internet-vertaalservice. De innovatieve prijscalculator toont meteen de vaste prijs, die gebaseerd is op het woordenaantal, aan de klant. "Nadat de tekst vertaald is, krijgt de klant deze weer in het oorspronkelijke xml- of html-formaat retour", aldus Von der Decken.

Tolingo garandeert zijn klanten hoge kwaliteit en stelt voor de vertaling van websites een netwerk van meer dan 6.000 gecertificeerde vertalers ter beschikking. Zodra een opdracht geplaatst is, wordt deze op basis van strenge selectiecriteria toegewezen aan de beste professionele vertalers wereldwijd. "Bij het vertalen van websites is het erg belangrijk dat de tekst aansluit bij de lokale, taalkundige en culturele eisen van het doelpubliek", licht Von der Decken toe. Bij Tolingo worden de websites van klanten uitsluitend vertaald door sprekers van de moedertaal.

Perscontact: Rebekka Mà¼ller; tolingo GmbH, Planckstr. 13, 22765 Hamburg, Duitsland,
tel. +49 40 413 583 302, e-mail: [email protected], web: http://www.tolingo.nl, http://www.tolingo.de, http://www.tolingo.com

Het online vertaalbureau Tolingo is in 2008 opgericht. Het kantoor in Hamburg heeft 35 medewerkers en wereldwijd werkt Tolingo samen met meer dan 6.000 gecertificeerde vertalers. Over heel de wereld hebben de klanten, vooral kleine tot middelgrote bedrijven, via www.tolingo.nl 24 uur per dag rechtstreeks de mogelijkheid hun specialistische teksten professioneel te laten vertalen. De taalkundige experts in 26 relevante vakgebieden leveren kwalitatief hoogwaardige vertalingen - van brieven en sollicitaties, handleidingen en zakelijke offertes tot aan juridische documenten. Klanten van Tolingo hebben de keuze uit 220 verschillende talencombinaties.