(Persbericht)

Internet, 5 mei 2011

Overal ijs.

De website IJs.je biedt iedereen gratis de mogelijkheid om een ijssalon of ander ijsverkooppunt in de buurt te vinden, in heel Nederland.

Het belooft weer een lange, warme zomer te worden. Elke dag een excuus om een ijsje te halen. Maar waar?
Drie vrienden met een voorliefde voor internet en ijs hebben hier een oplossing voor gevonden: een website waar je de ijssalon kunt zoeken die nu het dichtst bij is. Selecteer de plaats waar je op dit moment bent, en je krijgt een lijst van alle ijsverkooppunten in een straal van 5 kilometer; ijssalons, maar ook tankstations, snackbars, enzovoort.
Waarom de site IJs.je? Rob: "Dit is gewoon een feestje voor nerds als wij: geen businessplannen, geen marktanalyses, maar gewoon doen wat we leuk vinden." Arnoud: "Alles mag. Als à©à©n van ons een idee heeft, roepen de anderen 'Werk maar uit!'" Danny: "En iedereen houdt van ijs. Want je wilt natuurlijk wel dat wat je maakt ook gebruikt wordt." Met een database met nu al ruim 11.000 adressen in heel Nederland moet dat gaan lukken. En wat IJs.je extra leuk maakt, is dat je ook een beoordeling kunt achterlaten over de ijssalon waar je zojuist een ijsje gehaald hebt; deze beoordelingen worden bovendien, net als nieuwe ijssalons en nieuwe gebruikers, direct gepubliceerd op de Twitter-account @ijsje_online.

Vorig jaar zomer begonnen zij al met bouwen, de herfst en de winter zijn gebruikt om de site af te maken, de kinderziektes eruit te halen, en vooral ook nieuwe dingen te verzinnen. Zo zijn er nu naast de website al een Hyves gadget en een zoek-plugin voor de browsers Firefox, Internet Explorer, Opera en Chrome, en worden binnen afzienbare tijd een app voor Android telefoons, een Opera widget, en gadgets voor iGoogle gelanceerd.
Bovendien heeft zich al een externe ontwikkelaar gemeld die
IJs.je-apps wil bouwen voor de iPhone en de iPad.

En dat alles vind je dus op ijs-punt-je, zonder punt-nl: http://ijs.je.

IJs.je is een hobby-project van 3 vrienden uit Vlaardingen en Schiedam (Rob la Lau, Arnoud Assenberg en Danny Simons) die tezamen al zo'n 30 jaar werkzaam zijn op internet.

-----
Niet voor publicatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rob la Lau.
Telefoon: 06 2157 2210
E-mail: [email protected]
http://ijs.je/pers