(Persbericht) DEN HAAG - Verscholen in een grachtenpand aan de Toussaintkade in Den Haag zit een balletstudio met een bijzondere geschiedenis. Wat ruim veertig jaar geleden begon als een kleine prive school, is uitgegroeid tot een internationale school met het jaarlijkse dans evenement: Summerschool Den Haag. Jonge dansers, enthousiaste amateurs en toekomstige professionals komen hier in de zomer bijelkaar om hun grote passie te beoefenen.

IGONE DE JONGH
Deze zomer komen grootheden zoals Igone de Jongh (eerste solist bij Het Nationale Ballet) Valentina Scaglia (toonaangevende danser Nederlands Dans Theater) en Jozef Varga (eerste solist bij Het Nationale Ballet) lesgeven bij Summerschool Den Haag.
De Summerschool is een initiatief van Mirella Simoncini, met hart en ziel stelt zij een internationaal programma samen waarvan iedere dansliefhebber vlinders in de buik krijgt. Zo zijn er workshops geweest met repertoire van Mats Ek, Ton Simons en Marius Petipa en zijn de docenten afkomstig van gezelschappen zoals Bà©jart, Cullberg Ballet, Parijse Opera en Hamburg Ballet.

GALILI en RAMBERT
Summerschool Den Haag biedt dit jaar een workshop aan met repertoire van Itzik Galili o.l.v. zijn artistiek assistent en rechterhand: Elisabeth Gibiat. Vanuit Londen haalt de Summerschool Rambert-danser: Malgorzata Dzierzon met de choreografieworkshop ´Creating the Rambert Way‘˜.
En de vrolijke workshop ´Striking Rhythms & Funny Figures‘˜ wordt gegeven door Iva Lesic, zij was ruim 10 jaar een van de gezichtsbepalende dansers bij het Internationaal Danstheater.

ZWANENMEER REPETITIE
Balletles wordt o.a. gegeven door: Simona Ferrazza (English National Ballet), Ludmilla Molenaar (docent Koninklijk Conservatorium), Mabel Alter (pionier van het Nederlands Dans Theater) en Valentina Scaglia. Voor jongens zijn er mini specials van Jozef Varga en Marc Boermans (balletmeester bij Cullberg Ballet). Amateurdansers die ervaring willen opdoen met romantisch repertoire kunnen bij Mirella Simoncini een workshop volgen in de vorm van een Zwanenmeer repetitie. En jonge professionals kiezen uit een 1-daagse repertoire workshop met Igone de Jongh en/of een 3-daagse Zwanenmeer special met Simoncini.

Voor Summerschool Den Haag is dit de 8ste editie maar de geschiedenis van de verborgen studio achter in het grachtenpand aan de Toussaintkade begint in 1970 met de oprichting van de privà© school van Mabel Alter. De school is nu bijna 10 jaar in handen van haar dochter: Mirella Simoncini en heeft inmiddels groot en klein uit de (inter)nationale danswereld onthaalt.

Summerschool Den Haag van 14 juli t/m 20 augustus 2011. Inschrijven is vanaf heden mogelijk via ´www.summerschooldenhaag.nl‘˜. Er is een telefoonnummer waar studenten terecht kunnen voor persoonlijk advies: 06-38 55 1500.

Summerschool Den Haag 2011 8ste editie - gastdocenten: Elisabeth Gibiat (Galili), Igone de Jongh (Het Nationale Ballet), Iva Lesic (International Dans Theater), Jozef Varga (Het Nationale Ballet), Ludmilla Molenaar (Koninklijk Conservatorium), Mabel Alter (Nederlands Dans Theater), Malgorzata Dzierzon (Rambert Dance Company), Marc Boermans (Cullberg Ballet), Simona Ferrazza (English National Ballet), Valentina Scaglia (Nederlands Dans Theater) en Mirella Simoncini (Artistiek Leidster Summerschool ‘˜11)