BRUSSEL, België, November 22/PRNewswire/ --     Tijdens een recente
conferentie maakte de toonaangevende specialist in hypertensie M.D. Dr
Mohaupt het geval bekend van een zwangere vrouw bij wie de hoge
bloeddruk verlaagd werd door de hoeveelheid zout in haar dieet te
verhogen.
Dokters hadden aangeraden dat de vrouw, die aan pre-eclampsia leed, 20
g zout per dag moest verbruiken. Als gevolg van de zouttoename daalde
de systolische en de diastolische bloeddruk van de vrouw met 16 mmHg en
12 mmHg. 
 
    Dr Mohaupt zette zijn bevindingen uiteen tijdens het
14de World Congress of the International Society for the Study of
Hypertension in Pregnancy dat van 14 tot 17 november in Wenen werd
gehouden. De wetenschapper van de afdeling nefrologie/hypertensie van
het Universitair Ziekenhuis van Berne, concludeerde dat omwille van de
potentiële preventieve en therapeutische  gevolgen van
natriumsupplementen en andere maatregelen, bijkomendeonderzoeken
noodzakelijk waren. 
 
    Tijdens een zwangerschap vermeerdert het extra
celvolume van een vrouwenlichaam met 4-6 liter vocht. Om dit bijkomend
vocht te beheren, hebben vrouwen water en zout nodig. In 1993 beweerde
het American College of Obstetrics and Gynaecology: 'Er is geen
klinisch voordeel om de natriuminname tijdens de zwangerschap te
beperken en er is zelfs kans dat het schade aanricht'. De Duitse
Society for Nutrition raadt aan dat zwangere vrouwen dagelijks minstens
1,5 liter drinken en hun zoutinname niet verminderen, zelfs als ze last
hebben van oedeem. 

Bron: EUSALT

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular