Ook de automarkt is niet ongeschonden gebleven in deze, naar wat ze noemen ´crisis‘˜. Waar de grote namen in autoland omvallen, daar blijven andere bedrijven toch fier overeind. Neem bijvoorbeeld Tonny Keijzers Auto‘˜s in Apeldoorn, dit bedrijf heeft zich toch al 60 jaar staande gehouden in een snelgroeiende, maar door internet ook veranderde markt. Het autobedrijf is ooit gestart door Tonny Keijzers sr. maar inmiddels draait Tonny Keijzers jr. al weer jaren de scepter in het bedrijf.

Dat deze Tonny Keijzers de markt snapt blijkt toch wel aan de continuïteit van het bedrijf. Hoewel er toch altijd wat smet aan de titel ´autoverkoper‘˜ hangt, bewijst de voortgang van het bedrijf natuurlijk wel de kracht van de ondernemer. Tonny Keijzers Auto‘˜s is in Apeldoorn toch à©à©n van de weinige autobedrijven die op alle manieren van zich laat horen, passend bij de markt op dat moment. Zo kreeg menig Apeldoorner (maar ook daar buiten in de stedendriehoek) eerder altijd het bekende Tonny Keijzers Autokrantje op de mat. In eerdere artikelen of interviews liet Tonny Keijzers weten dat dit gewoon goed werkte. Je kon goed de diversiteit van je aanbod laten zien, en Tonny Keijzers heeft er nogal wat op voorraad staan in Apeldoorn, maar je kon ook je acties en dergelijke kwijt.

Maar met de opkomst van het internet moet toch ook Tonny Keijzers gemerkt hebben dat een andere benadering van de markt nodig was. De Tonny Keijzers Autokrantjes zijn inmiddels uit het beeld verdwenen, maar daarvoor in de plaats hebben we reeds verschillende keren met dhr. Tonny Keijzers zelf kennis kunnen maken in het programma van Harry Mens; Businessclass.

In de automarkt gaat het dan ook niet anders dan in elke andere markt; alert blijven en op tijd actie ondernemen. Niet bang zijn om te pionieren en te veranderen. Bij Tonny Keijzers Auto‘˜s is de enorme voorraad met tweedehands auto‘˜s in alle modellen prijsklassen reeds zeer bekend in de stedendriehoek. Om toch meer klanten te binden en nieuwe klanten te genereren heeft Tonny Keijzers een nieuw licht geworpen op de werkplaats in het autobedrijf; Garage Tonny Keijzers. Om meer service te kunnen bieden aan de klant (en zeer waarschijnlijk dus ook een nieuwe klantenkring aan te boren) gaat de werkplaats van Tonny Keijzers Auto‘˜s draaien onder de formule van James Auto Service. Een landelijke organisatie waar mensen een afspraak kunnen maken voor reparatie of onderhoud aan hun auto en dan kiezen voor à©à©n van de dichtstbijzijnde garages. In Apeldoorn is dat naast Garage Tonny Keijzers ook Autobedrijf Boks.

Dus hoe doen autobedrijven zoals Tonny Keijzers dat toch? Waarschijnlijk met Hollandse nuchterheid, alert blijven, bijsturen en een heel groot hard voor de zaak!